Foto: TK Tamiš
Sport

Bogdan Jelača iz Pančeva državni prvak u sprint triatlonu

Izvor: 
013info Pon, 05/06/2023 - 15:36Triatlon klub Tamiš iz Pančeva organizovao je 04. juna, po trideseti put, uspešno, trku sprint triatlona u našem gradu. Ove godine samo takmičenje je kategorizovano kao državno prvenstvo pa su se domaćini potrudili da sve na stazi i oko staze prođe u najboljem redu. U tim namerama su bili odlični jer nijedan prigovor nije upućen od strane učesnika ili sudija i službenih lica na trci  
 
Sa takmičarske strane bilo je jednako dobro jer je mladi takmičar, inače junior, Bogdan Jelača osvojio prvo mesto u apsolutnoj konkurenciji i poneo titulu prvaka Srbije u triatlonu na sprint distancama. Sjajan rezultat mladog Jelače koji je iza sebe ostavio takmičara iz Hrvatske Lukasa Padmosoekarta i takmičara kluba 11Tri Bgd Nikolu Medana. Bogdan pokazuje da je u odličnoj formi, da se vredno treniranje i posvećenost isplate i da u budućnosti možemo očekivati još ovakvih rezultata.
 
U ženskoj konkurenciji najuspešnije su bile Iva Pavlović iz kluba KES Kragujevac dok su trku iza nje završile klupske drugarice, članice TriOgy Racing iz Novog Sada Natalija Šešlija i Miona Bošković.
 
Trka je imala međunarodni karakter jer su nastupili takmičari iz Makedonije, Hrvatske, Bugarske, Rusije i Nemačke. Prateći program su bile trke pionira i kadeta  gde su takođe mlađi članovi TK Tamiš bili više nego uspešni.
 

img_0489_4.jpg

Foto: TK Tamiš

 

 

Osvajači medalja za TK Tamiš: 

- Mia Kajalić mlađe pionirke bronza
- Miodrag Tomić mlađi pioniri bronza
- Mateja Kajalić pioniri treće mesto
- Petar Savić mlađi kadeti srebro
- Nađa Stančul kadetkinje treće mesto
- Luka Gligorić juniori srebro
- Marko Gligorić juniori bronza
- Jovan Supurović U23 bronza
- Danijela Stanković AG2 zlato
- Vladislava Milčić AG3 srebro
- Marko Janković AG2 zlato
- Marjan Lukić AG3 zlato
- Milutin Petković AG4 srebro
- Dušan Lukić AG4 bronza
 
Sezona se nastavlja trkom kupa Srbije 18. juna na Srebrnom jezeru.
 
 MarketingNajnovije vesti