Sport

Borković sedmi u Monci, besan zbog problema sa menjačem

Izvor: 
Sport klub Sub, 25/09/2021 - 16:41


Pančevac Dušan Borković osvojio je sedmo mesto u prvoj trci pretposlednjeg trkačkog vikenda TCR Evropa šampionata na stazi u Monci. Uz šestu startnu poziciju, 37-godišnjak iz Pančeva je osvojio 23 boda (18+5).

Borković je tokom većeg dela trke vodio žestoku bitku sa Askonom i Džimijem Klareom za četvrto mesto i sve do sedmog kruga činilo se da će doći do vredne pozicije. Nažalost, u završnici je, ponovo zbog problema sa menjačem, izgubio priključak, pa je zauzeo sedmo mesto.

Ljut sam zbog ovoliko problema sa automobilom, posebno jer se sa menjačem ponavlja. Verujem svom timu i vidim da inženjeri daju sve od sebe, ali zaista ne znam više ni kome, ni čemu da pripišem ovolike kvarove. Ostaje mi nada da ću dobru startnu poziciju uspeti da iskoristim bar u sutrašnjoj trci„, rekao je Borković nakon prvog dana u Monci.

Pobedu je upisao Argentinac Franko Đirolami, koji je za 22 stotinke nadmašio Španca Mikela Askonu , dok se na treće mesto popeo sjajni Franko Koronel, sa zaostatkom nešto većim od jedne sekunde. Vozač iz Makedonije, Viktor Davidovski, trku je završio na sjajnom devetom mestu sa 18 sekundi u plusu.

Srpski as drugu trku pretposlednjeg trkačkog vikenda TCR Evropa šampionata vozi u nedelju od 13.30 časova.

 

 
 MarketingNajnovije vesti