Vajfertova trka 2021
Sport

Brestovčanka Slađana Stamenković najbolja na Subotičkom polumaratonu!

Izvor: 
RTV/013info Ned, 29/08/2021 - 15:59Bresovčanka Slađana Stamenković  pobednica je četvrtog subotičkog polumaratona, koji je danas okupio oko hiljadu i pet stotina trkača.

Slađana je na cilj stigla u vremenu od jednog sata, dvadeset i pet minuta i dvadeset i dve sekunde. Ona je iza sebe ostavila raniju šampionku Noru Trklju i Biljanu Marković, koje su zauzele drugo, odnosno treće mesto.

"Subotički polumaraton je bila izuzetna trka u takmičarskom smislu. Domaća takmičarka Nora Trklja je pokazala ono najbolje što Subotica ima u trkačkom smislu, izuzetno jako je krenula trku i odlično se borila. Na kraju sam ipak uspela da pređem u vođstvo i pobedim", rekla je Stamenković.

U muškoj konkurenciji, s novim rekordom trke, pobedio je Velimir Bojović u vremenu od jednog sata, četrnaest minuta i dvadeset sekundi. Drugi je bio Nenad Milosavljević, dok je treće mesto zauzeo Aleš Lindič iz Slovenije.

U trci na pet kilometara najbolji su bili Samanta Tot i Maksim Puškar, dok su na deset najbrži bili Vesela Mačkić i Bela Nađ Gelert. Subotičkim stazama secesije danas je trčalo više od hiljadu i pet stotina takmičara, iz sedamnaest zemalja, po vremenu koje je bilo gotovo idealno za trkače.

Četvrtim subotičkim polumaratonom i zvanično je počelo obeležavanje Dana grada Subotice.

 
MarketingNajnovije vesti