Foto: AK "Dinamo"
Sport

Četiri medalje za atletičare "Dinama" na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore

Pančevo, Uto, 23/05/2017 - 10:40
Mirjana Marić


Proteklog vikenda na stadionu Vojne akademije u Beogradu održano je Prvenstvo Srbije za mlađe juniore, na kom su mladi takmičari AK "Dinamo" osvojili ukupno četiri medalja. Takmičenje je ujedno bilo i izborno takmičenje za Prvenstvo Balkana koje će se održati u Istambulu početkom juna 2017. godine.

- Da su atletičari AK "Dinama" uvek najbolji kada je najpotrebnije dokazali su naši mladi takmičari Ivan Božanić i Stefan Mihajlov koji su osvojili ukupno četiri medalja. Ivan Božanić je osvojio srebrnu medalju u trci na 400m – 51,52 (lični rekord), a bronzanu na 800m – 2.00,50 (lični rekord). Stefan Mihajlov je osvojio dve bronzane medalje sa oba lična rekorda. U trci na 100m – 11,33 a u trci na 200m – 23,18. Moramo naglasiti da je Stefan ulazna godina te je ovaj uspeh još veći, rekao je trener Ljupčo Cvetkoski. 

Stefan je ovim trkama obezbedio mesto u reprezentaciji Srbije za predstojeće Prvenstvo Balkama za mlađe juniore, a poziv od selektora očekuje se i za Ivana Božanića, dodao je trener Cvetkoski.

Pored ove četiri medalje AK "Dinamo" je bio blizu osvajanja još dve medalje u obe muške štafetne trke, ali je ipak osvoji četvrto mesto na 4x100m, kao i u štafeti 100m-200m-300m-400m.

- Kao trener sam izuzetno zadovoljan i ponosan na rezultat svoga rada. Uz Zoranu Barjaktarović stasava jedna izuzetna sprinterska grneracija AK Dinama iz Pančeva, zaključio je Cvetkoski. 

 
MarketingNajnovije vesti