BK ‚‚Dinamo"
Badminton

Četiri medalje za badmintonce ‚‚Dinama" na elitnom turniru u Novom Sadu

Pančevo, Sub, 25/06/2016 - 16:02
Tanja MarinProteklog vikenda u Novom Sadu je održan međunarodni turnir u badmintonu za mlađe kategorije, uz učešće velikog broja takmičara iz 17 zemalja Evrope i Azije. Takmičari pančevačkog ‚‚Dinama" su osvojili četiri medalje u uzrasnoj kategoriji ispod 11 godina.

BK ‚‚Dinamo"
badminton.jpg

Mihajilo Vig je u paru s Vladom Deheleanom iz Temišvara osvojio pehar i titulu prvaka, a u pojedinačnoj konkurenciji izgubio je u četvrtfinalu od Mateja Puja iz bukureštanskog ‚‚Asteka". Vanja Bokan je osvojio bronzanu medalju pobedom u četvrtfinalu nad Dominikom Andrasom iz ‚‚Badmintonlenda" iz Bratislave, a u kategoriji dublova je u paru s Panajotisom Solomonidisom iz Grčke izgubio u četvrtfinalu od takmičara iz Poljske.

BK ‚‚Dinamo"
badminton.jpg

 

Državna prvakinja u kategoriji ispod 11 godina, Marija Samardžija osvojila je dve bronzane medalje, i to u pojedinačnoj konkurenciji pobedom nad Aleksandrom Vasilevom iz bugarskog ‚‚Haskova" i u kategoriji ženskog dubla s Petrom Hart iz mađarskog Pečuja. Nažalost, polufinalni meč dublova morala je da preda zbog bolesti.

Katarina Vig je bila nadomak dve medalje, ali je poražena u dva četvrtfinala, i to u singlu od Paole Ginge iz Moldavije i dublu s Dunjom Todorović iz Vršca od takmičarki iz Rumunije, Andre Ćijuke i Raluke Nađ.
MarketingNajnovije vesti