Sportske igre maladih
Sport

Đaci Isidorine škole pobednici kvalifikacija za Male olimpijske igre

Pančevo, Pon, 18/04/2016 - 22:15
Tanja Marin


PANČEVO - U Hali sportova na Strelištu održane su kvalifikacije za Male olimpijske igre na kojima su učestvovali učenici osnovnih škola iz Pančeva i okolnih južnobanatskih opština. Poligon sa preprekama najbrže su prešli đaci Osnovne škole ‚‚Isidora Sekulić" i na taj način izborili plasman na Male olimpijske igre koje će biti održane u Vranju. Ovo je bila prilika da u revijalnom delu programa budu promovisane Sportske igre mladih, u okviru kojih su se đaci od prvog do četvrtog razreda takmičili u tri discipline: fudbalu, sprintu na 60 m i u igri između dve vatre.

Učenici osnovnih škola su se za ovo kvalifikacije na poligonima pripremali tokom ove školske godine, a prvoplasirane ekipe iz dvadeset okruga će pokušati da ostvari što bolji plasman na Malim olimoijskim igrama koje će biti održane u sklopu 10. Školskih olimpijskih igra od 9. do 15. maja u Vranju. Sastavni deo ove velike učeničke sportke priredbe biće i treće po redu Sportske igre mladih, manifestacija koju organizuju Savez za školski sport Srbije, Sportske igre mladih Srbije i Sportske igre mladih Hrvatske, radi promoćije sporta, drugarstva, zdravih životnih navika, solidarnosti i fer-pleja. 

- Sportske igre mladih su važne zbog saradnje, saranje sa susednim državama, kao i druženje dece iz Srbije sa svojim vršnjacima iz Hrvatske. Deca koja u Vranju budu osvojila prvo mesto u nekoj od deset disciplina steći će pravo da otputuju u Split krajem avgusta, gde će boraviti deset dana i družiti se sa drugarima iz regiona, iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i iz još jedne zemlje koja će naknadno biti određena, rekao je Borisav Stanković iz Saveza za školski sport Srbije. 

Sportske igre mladih najveći su projekat Balkana namenjen deci i omladini, i već 20 godina se održavaju pod sloganom „Živimo život bez droge, jer droga uzima život“. Do sada je na Sportskim igrama mladih u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji učestvovalo skoro milion dece različitog uzrasta, koja su kroz druženje i sport promovisali zdrav način života i odrastanja kroz razumevanje, prijateljstvo, solidarnost i fej-plej. Svečano otvaranje trećih po redu Sportskih igara mladih u Srbiji biće 14. maja u Vranju.

T.M.
MarketingNajnovije vesti