Turnir u malom fudbalu ‚‚Dragutin Krstić"

‚‚Dečje selo" iz Sremske Kamenice pobednik tradicionalnog turnira Doma ‚‚Spomenak"

Pančevo, Ned, 03/07/2016 - 19:55
Tanja MarinPANČEVO - U subotu, 2. jula, održan je četvrti turnir u malom fudbalu za decu i omladinu bez roditeljskog staranja, koji od ove godine nosi naziv ‚‚Dragutin Krstić". Na turniru koji četvrti put organizuje Dom za decu bez roditeljskog staranja ‚‚Spomenak" najbolji su bili štićenici Doma ‚‚Dečje selo" iz Sremske Kamenice, drugo mesto su osvojili fudbaleri ‚‚Spomenka", dok je treće mesto zauzeo tim Doma ‚‚Vera Radivojević" iz Bele Crkve. 

Celodnevno druženje na terenu za mali fudbal, ali i van njega, korisnika Domova za decu i omladinu bez roditeljskog staranja iz Pančeva, Bele Crkve i Sremske Kamenice, obeležila je ovaj vikend kako u našem gradu, tako u životima ove dece i njihovih drugara i vaspitača. Dešavanja na terenu i rezultat su, kako su i gotovo svi učesnici istakli, ovog puta bili u drugom planu, pošto je na prvom mestu bilo druženje, sticanje novih i ponovni susret sa starim drugarima. Mladi fudbaleri su na terenu iskusili slast pobede ili tugu zbog poraza, ali na kraju dana su svi bili pobednici. Sva tri tima su odigrala po dva meča, a sa dve pobede pehar najboljeg tima pripao je ekipi ‚‚Dečjeg sela", sa skorom od jedne pobede i jednog poraza, drugo mesto su zauzeli domaći fudbaleri ‚‚Spomenka", dok su treće mesto osvojili igrači iz Bele Crkve. Nagrada namenjena najboljem igraču turnira pripala je Vasiliju Bogojeviću iz Sremske Kamenice, a najbolji strelac turnira je Paun Paunović iz ‚‚Spomenka", dok je njegov saigrač Milan Knežević najbolji golman turnira ‚‚Dragutin Krstić".

turnir spomenak.jpg

- Po drugi put dolazimo na ovaj turnir i drugi put osvajamo prvo mesto. Drago mi je da imam priliku da upoznam nove ljude, dok neke poznajem od ranije. Što se tiče utakmica, dobre su obe ekipe protiv kojih smo igrali. Mi smo se trudili, davali golove, napadali, imali dobre šanse, ali i odbrane. Generalno, očekivali smo pobedu, jer smo, čini mi se, kvalitetniji od ostalih timova. Ovaj turnir nam je bio priprema za turnir u Poljskoj, na koji uskoro idemo. Ovaj tim je zajedno tri, četiri godine i većina igrača se rekreativno bavi fudbalom, dok nas dvojica aktivno treniramo fudbal po deset godina. Zadovoljan sam i titulom najboljeg igrača turnira, postigao sam i dosta golova, ali stvarno moram da istaknem da ništa ne bih mogao bez ekipe, jer su oni meni pomagali, ali i ja njima, tako da sa njima delim ovu titulu, istako je najbolji igrač turnira, igrač ‚‚Dečjeg sela", Vasilije Bogojević. 

Ovaj turnir uveličali su poznati pančevački glumac, Nenad Heraković i veterani Fudbalskog kluba ‚‚Crvena zvezda", koji su ekipama uručili pehare i medalje, kao i suvenire najtrofejnijeg srpskog kluba.

- Najlepši je osećaj kada čovek dođe na ovakav jedan turnir, posebno na turnir na kojem igraju deca bez roditelja. ‚‚Crvena zvezda" se stalno odaziva ovakvim susretima i stalno je prisutna gde je pozovu. Mogu da pohvalim osoblje, koje nas je veoma lepo primilo, deca su bila korektna. Korektno su i igrali i mogu da kažem da je najbolja ekipa i pobedila. Ovo su retki susreti, najdraži, koji ostaju duboko u svakom čoveku koji razmišlja o našoj mladosti. Bez obzira na njihove teškoće, ovakvih turnira treba da bude, da bi ovoj deci bilo lakše, ocenio je Stevan Ostojić, veteran FK ‚‚Crvena zvezda".

Od ove godine turnir nosi naziv po Dragutinu Krstiću, čoveku koji je prethodne tri godine, finansijski pomagao organizaciju ovog turnira preko fondacije ‚‚Lifeline" iz Čikaga. Gospodin Krstić je detinjstvo proveo u Srbiji, kao dete bez roditeljskog staranja i zbog toga rado pomaže Domovima za decu širom naše zemlje. U znak zahvalnosti, a i pošto će organizaciju ovog turnira u budućnosti finansirati porodica Krstić, Dom ‚‚Spomenak" je odlučio da turnir nosi njegovo ime, kako bi na taj način istakao sve pozitivne životne vrednosti i decu bez roditelja usmerio na pravi put. 

- Mi koji radimo sa decom bez roditeljskog staranja, znamo da deca sa ovakvih događanja nose izuzetno lepe uspomene iz godine u godinu. Ono što je motiv za održavanje ovakvih manifestacija je da se kroz sport i igru trudimo da među decom razvijamo prijateljstvo, tako što okupljamo decu iz drugi srodnih domova. Nije to samo prijateljstvo koje se rađa tokom utakmica, već deca održavaju kontakte sa decom iz drugih domova. Trudimo se da negujemo zdrave navike kod dece i mi smo srećni što deca to prepoznaju, što deca prepoznaju da svoj afinitet prema sportu i što rado učestvuju u sportskim aktivnostima. Za mene lično, sva deca koja su učestvovala su šampioni, videli smo njihovo oduševljenje i osećaj kada je prisutan neko ko ih podržava, kada neko misli na njih i kad ih bodri. Kroz igru, takmičenja, toleranciju, druženja i fer plej mi se trudimo da razvijamo zdrave navike kod dece i da zbog toga nastavimo sa održavanjem ovakvih manifestacija, zaključila je na kraju Tanja Lukić Apt, direktorka Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja ‚‚Spomenak". 

T. M.

 
MarketingNajnovije vesti