Fudbal

‚‚Dinamo 1945" bolji od ‚‚Želje" u pretpremijeri prvenstva

Pančevo, Sub, 06/08/2016 - 22:48
Tanja MarinPANČEVO, 6. avgust - U poslednjoj proveri pred početak fudbalskih prvenstava snage su u lokalnom prijateljskom derbiju odmerili ‚‚Dinamo 1945" i ‚‚Železničar". Na Gradskom stadionu u Pančevu domaćin je slavio rezultatom 4:1 (2:0). 

Pančevački klubovi koji nastupaju u trećem, odnosno četvrtom rangu srpskih fudbalskih liga, obavljaju završne prirpeme pred početak Srpske lige, odnosno Vojvođanske fudbalske lige. ‚‚Dinamo 1945" je dao više golova u ovom inače veoma interesantnom meču u kojem su obe ekipe pokazale da su u dobroj formi i da su spremne za početak sezone. Treneri, Aleksandar Stevanović i Srđan Živojnov, na teren su poslali prve postave, a zatim iznenada probali da isprobaju još neke taktičke zamisli. 

fudbal.jpg

Domaćin je bio efikasniji u ovom susretu, realizovao je prilike koje je napravio i zbog toga je uspeo da savlada protivnika iz višeg ranga. ‚‚Dinamo 1945" je u prvom poluvremenu golovima Branislava Tošića u 20, odnosno Vukašina Milanovića u 35. minutu, imao vođstvo rezultatom 2:0. U nastavku su igrači ‚‚Železničara" preko Danila Kovačevića prepolovili prednost protivnika (63. minut), da bi igrači ‚‚brzog voza" sa još dva gola sigurnom pobedom stekli potrebno samopouzdanje pred start prvenstva. Golove u drugom delu utakmice za ‚‚Dinamo" su postigli Vanja Vuković i Nebojša Arbutina

Sledećeg vikenda počinju prvenstva u nižim rangovima fudbalskih liga. Fudbaleri ‚‚Železničara" će u prvom kolu Srpske lige - grupa ‚‚Vojvodina" igrati protiv ekipe ‚‚Sloge" u Temerinu, 13. avgusta u 17 časova. ‚‚Dinamo 1945" će u istom terminu na svom stadionu dočekati ekipu ‚‚Poleta" iz Nakova u okviru prvog kola Vojvođanske fudbalske lige - grupe ‚‚Istok". 

T. M.
MarketingNajnovije vesti