AK ‚‚Dinamo"
Atletika

‚‚Dinamovci" najbolji na ‚‚Uličnoj trci"

Izvor: 
013info Pon, 27/07/2015 - 22:29
Marko Milovanović pobednik trke u Vršcu, Miloš Gašović osvojio sreboAtletičar ‚‚Dinama", Marko Milovanović, pobednik je ‚‚Ulične trke", koja je ovog vikenda održana u Vršcu, dok je njegov klupski kolega, Miloš Gašović zauzeo drugo mesto. ‚‚Ulična trka" je okupila više od 100 takmičara u obe konkurencije, a ‚‚Dinamovi" dugoprugaši ostvarili odličan rezultat i do medalja došli ubedljivo. Tokom cele trke su trčali jedan do drugog, da bi u samom finišu Marko (16 minuta, 8 sekundi) nadmašio Miloša u sprintu i sa samo sekundom prednosti osvojio zlato. Treće mesto pripalo je Nikoli Ljumoviću, koji je trku završio za 18 minuta i 30 sekundi.

‚‚Dinamo" je na ovoj trci imao još dva predstavnika, trenera i maratonca, Slobodana Marinkova i juniorku Aleksandru Marković. Za Slobodana je ovo bila trening trka, pa je odlučio da tokom svih 5 km ostane uz Aleksandru i pomogne joj da dođe do zapaženog rezultata. Takva taktika se pokazala kao pun pogodak, jer mlada atletičarka pančevačkog kluba trku završila na 4. mestu, iza mnogo iskusnijih takmičarki. Pobednica ove trke je Monika Vajda (22 minuta i 5 sekundi) iz Vršačkog atletskog kluba ‚‚1926", drugo mesto je pripalo Nataši Mesaroš članici Atletskog kluba ‚‚Atina" iz Vršca, dok se na najniži stepenik pobedničkog postolja popela još jedna domaća takmičarka, dvadesetsedmogodišnja Samanta Gilice.

‚‚Ulična trka" je bila završna manifestacija 2. Vršačke ulične olimpijade - ‚‚Sportom do uspeha" u organizaciji Unije studenata opštine Vršac, koja je od 17. do 26. jula održana u ovom južnobanatskom mestu. Osim na ‚‚Uličnoj trci", čiju organizaciju je pomogao Vršački atletski klub ‚‚1926", sportisti, rekreativci, studenti su se na olimpijadi takmičili i u odbojci na pesku, basketu, biciklizmu, stonom tenisu i plivanju

 
MarketingNajnovije vesti