Atletika

‚‚Dinamovcima" sedam medalja u Sremskoj Mitrovici

Izvor: 
AK ‚‚Dinamo Pon, 24/08/2015 - 10:27Atletski klub ‚‚Srem" iz Sremske Mitrovice proteklog vikenda je bio domaćin ‚‚Letnjeg mitinga prijateljstva 2015" na kojem su atletičari ‚‚Dinama" osvojili 7 medalja. Ivan Božanić je bio najuspešniji takmičar ‚‚Dinama" na ovom mitingu sa osvojene dve srebrne medalje. 

Pančevački atletski klub je u Sremskoj Mitrovici predstavljalo 19 takmičara mlađih takmičarskih kategorija i treneri Ljupčo Cvetkoski i Filip Vlajić. Stariji pionir, Ivan Božanić je u sprintu na 100 i 300 metara kroz cilj prošao kao drugi, dok je u istoj konkurenciji u trci na 100 metara treće mesto zauzeo Nikola Radovanović. Mladi pančevački atletičari bili su uspešni i u tehničkim disciplinama, pošto su u bacanju vorteksa Miloš Krsmanović i Lana Cvetkoski osvojili medalje. Lani je pripalo srebro u konkurenciji devojčica rođenih 2004 i 2005. godine, dok je Miloš Krsmanović odneo bronzu u kategoriji starijih pionira. U konkurenciji dečaka rođenih 2004 godine, Andreja Božanić je trku dužine 300 metara završio na trećem mestu, dok je medalju istog sjaja osvojio i Strahinja Stevšić u sprintu na 60 metara. 

Iako nisu osvojili medalje, treba napomenuti i ostale takmičare koji iz Sremske Mitrovice dolaze sa dobrim rezultatima: Iva i Lana Ađelovski, Nina i Nikola Krsmanović, Stefan Mihajlov, Anđela Brosčanc, Dunja i Vuk Oluški, Nikolina Korać, Katarina Radovanović, Marija i Jelena Petrović i Jovana Pačevski. 

T.M.
MarketingNajnovije vesti