AK ‚‚Dinamo"
Atletika

‚‚Dinamove" atletičarke osvojile još dve medalje proteklog vikenda

Pančevo, Uto, 24/05/2016 - 01:12
Tanja MarinDrugog dana kvalifikacija za seniorski Kup Srbije, na atletskom stadionu Vojne akademije u Beogradu, Atletski klub ‚‚Dinamo" osvojio je još dve medalje. Zorana Barjaktarović je posle zlata i ličnog rekorda prvog dana u trci na 100 m, osvojila srebrnu medalju u sprintu na 200 m. Medalju istog sjaja osvojila je ženska štafeta 4x400 m u sastavu sa Zoranom Barjaktarović, Sarom Avramović, Anđelom Tasić i Tamarom Polić.

Najbolja pančevačka atletičarka, posle istrčane norme za Mediteranske igre i novog ličnog rekorda u trci dugoj 100 metara, postavila je najbolje lično vreme i u trci na 200 metara – 24, 63, ali je u ovoj trci od nje bila brža atletičarka ‚‚Zvezde", Tamara Salaški, pa je morala da se zadovolji srebrnom medaljom. 

Osim ženske štafete, uspešan nastup imala je i muška štafeta na 4x400 metara koja je zauzela 4. mesto sa vremenom 3:30.95. U muškoj štafeti su trčali Damjan Šulja, Marko Avramović, Ivan Božanić i Petar Ivačković. 

Na kvalifikacionom turniru za seniorski Kup Srbije, mlađi junior Ivan Božanić oborio je dva lična rekorda. Njegov novi lični rekord u trci na 400 metara iznosi 52.20 sekundi, što je trenutno najbolje vreme u Srbiji u konkurenciji mlađih juniora. 

Posle dvodnevnih kvalifikacija za Kup Srbije, može se reći da su takmičari ‚‚Dinama" u jakoj konkurenciji ostvarili izuzetno dobre rezultate, a kao kruna na sve to stigao je poziv saveznog selektora Zorani Barjaktarović i njenom treneru Ljupčetu Cvetkoskom da nastupe na Mediteranskim igrama u Tunisu od 4. do 6. juna, čime je ispunjen cilj koji su Zorana i njen trener zacrtali za 2016. godinu. 

 

 
MarketingNajnovije vesti