Atletika

‚‚Dinamovi" pioniri osvojili šest medalja u kvalifikacijama za Kup Srbije u atletici

Pančevo, Pon, 21/09/2015 - 23:40
Tanja Marin
Finale Kupa Srbije za takmičare do 16 godina na programu 3. i 4 oktobraU kvalifikacijama Kupa Srbije za pionire (atletičari do 16 godina starosti), koje su proteklog vikenda održane na stadionu Vojne akademije, atletičari i atletičarke ‚‚Dinama", osvojili su šest medalja: jedno zlato, 2 srebra i tri bronzane medalje. Sedam pančevačkih atletičara izborilo je učešće na Finalu Kupa Srbije.

U Beograd je Atletski klub ‚‚Dinamo" otišao u najjačem sastavu, zbog čega su i ostvarili zapažene rezultate. Zbog trka štefeta trener Ljupčo Cvetkoski je napravio male promene u disciplimama u kojima su pioniri trčali. Naravno to nije uticalo na rezultate, pa je Anđela Tasić pobedila u trci dugoj 300 m. Miona Brkić i Ivan Božanić su osvojili srebrne medalje, u trci dugoj 600 m, odnosno u sprintu na 300 m, dok je Nikola Radovanović zauzeo treća mesta u trkama na 60 i 100 m. Štafeta 4x300 metara u sastavu Stefan Mihajlov, Ivan Božanić, Andreja Božanić i Nikola Radovanović ostvarila je odličan rezultat i kroz cilj prošla treća. 

Osvajači medalja u kvalifikacijama izborili su učešće na Finalu Kupa Srbije, a osim njih takmičiće se i Stefana Stojilković u trkama na 600 i 1500 m. Stefan Mihajlov će se pored štefete nadmetati i u sprintu na 60 i 100 m, Anđela Tasić u trci na 100 i 300 m, a Nikola Radovanović u sprintu na 60, 100 i 300 metara. 

Finale Kupa Srbije za takmičarke i takmičare do 16 godina biće održano 3. i 4. oktobra, a grad domaćin ovog nadmetanja biće naknadno određen.

 

Zorana Barjaktarović sezonu završila pobedom na međunarodnom mitingu u Prijepolju uz rekord takmičenja

 

zorana.jpg

 

U četvrtak, 17. septembra u Prijepolju je održan izuzetno kvalitetan Drugi internacionalni atletski miting za seniorke i seniore, koji je okupio oko 100 iz Srbije i regiona. Atletičarka pančevačkog ‚‚Dinama", Zorana Barjaktarović nastupila je u sprintu na 100 metara, gde je u izuzetno jakoj konkurenciji osvojila zlatnu medalju. Trku je završila za 12 sekundi i 30 stotinki, čime je oborila rekord mitinga. Prepreke ka još boljem rezultatu predstavljali su veoma snažan vetar koji je duvao takmičarkama u grudi, kao i sparno vreme.

Ovo takmičenje bilo je poslednje u ovoj sezoni za Zoranu Barjaktarović, kojoj sledi zasluženi odmor i oporavak od neugodne povrede stopala, koju je ‚‚vukla" tokom ove sezone.

T.M.

 

 
MarketingNajnovije vesti