Plivanje

‚‚Dinamu" 91 medalja na plivačkom mitingu ‚‚Karneval Pančeva 2016"

Pančevo, Sub, 18/06/2016 - 18:46
Tanja MarinPANČEVO – Domaćin i organizator 4. plivačkog mitinga ‚‚Karneval Pančeva 2016", Plivački klub ‚‚Dinamo", najuspešniji je klub ovog takmičenja sa 91 osvojenom medaljom: 42 zlatne, 25 srebrnih i 24 bronzane. Najboljim takmičarima u svojim uzrasniim kategorijama proglašeni su Petar Ranković, Nataša Praskalo, Marina Tapalaga, Vanja Grujić i Andrea Nađ iz ‚‚Dinama", kao i plivač pančevačke ‚‚Sparte" Miloš Mihajlović. 

plivanje karneval.jpg

Na četvrtom po redu plivačkom mitingu ‚‚Karneval Pančeva" učestvovalo je 212 takmičara iz 12 klubova iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Posle dve godine pauze, plivači iz cele Srbije i iz Tuzle su ponovo otvorili sezonu kupanja na otvorenom bazenu Sportskog centra ‚‚Strelište", a za domaćina mitinga nastupilo je 60 plivača i plivačica, dok je drugi pančevački predstavnik, Plivački klub ‚‚Sparta", imala četiri predstavnika (osvojeno 9 medalja: sedam zlatnih, jedno srebro i jedna bronza). Takmičari su plivali u pedesetometarskom bazenu u sva četiri stila u trkama na 50, 100 i 200 metara, kao i u disciplini 200 metara mešovitim stilovima, a imali su pravo nastupa u najviše četiri pojedinačne trke.

– Pred ovogodišnji plivački miting smo bili u maloj dilemi da li ćemo uopšte uspeti da ga održimo zbog vremenskih neprilika. Uz veliku borbu i zalaganje ljudi iz JKP-a ‚‚Mladost" uspeli smo da organizujemo ovo takmičenje, jer je bazen bio spreman na vreme. Ozbiljno se radilo na organizovanju celog mitinga uz veliko zalaganje roditelja dece koji su članovi našeg kluba, istakao je predsednik plivačkog kluba ‚‚Dinamo", Dejan Dragović. 

plivanje karneval.jpg

Ovaj plivački miting je prvobitno bio namenjen najmlađim takmičarima i mlađim uzrasnim kategorijama. Ove godine pravo nastupa su imali takmičari u svim uzrasnim kategorijama, ali je najviše bilo onih najmlađih.

Naš klub na ‚‚domaćem terenu" predstavlja 60 takmičara, a među njima su plivači iz škole plivanja, početnici, takmičari koji su na samom početku. Na ovaj način smo im dali priliku da se oprobaju na svom bazenu i da im to na neki način bude i prvo takmičenje, dodao je Dragović. 

Što se pančevačkih takmičara tiče četiri zlatne medalje su osvojili Petar Ranković, Nataša Praskalo, Vanja Grujić, Nađ Andrea, Katarina Belić i Miloš Mihajlović, dok je veliki broj pančevačkih mališana otišao kući sa tri zlatne medalje oko vrata. 

plivanje karneval.jpg

Poslastica i najinteresantnija trka svakog karnevalskog plivačkog mitinga je mešovita štafeta 8x50 metara slobodnim stilom. Najuspešnija je ove godine bila štafeta ‚‚Proletera" iz Zrenjanina. Drugo mesto pripalo je štafeti ‚‚Dinama", dok se na najniži stepenik pobedničkog postolja popela štafeta Plivačkog kluba ‚‚Novi Sad". Štafeta ‚‚Dinama" koja se okitila srebrom nastupala je u sledećem sastavu: Dunja Nišić, Vanja Grujić, Petar Ranković, Strahinja Šondić, Katarina Belić, Anđela Stanimirović, Vuk Milosavljević i Ognjen Stojšić. 

T. M.

 

 
MarketingNajnovije vesti