pančevo, atletika, panonija Foto: Privatna arhiva
Sport

Dobar početak zimske sezone u dvorani za mlade pančevačke atletičare

Izvor: 
013info Pon, 24/01/2022 - 10:19


Proteklog vikenda održana su atletska prvenstva Srbije za pionire u dvorani, na kojima su zapažene rezultate ostvarili atletičari AK “Panonija” iz Pančeva.

Na Prvenstvu Srbije za mlade pionire, koje je održano u nedelju, Danilo Jovanov se po prvi put okušao u disciplini sportskog hodanja na 1.000 metara, saopšteno je iz AK “Panonija”.

“Treneri su u poslednjih par meseci uvideli da bi on i u toj disciplini sigurno zabeležio dobar rezultat pa se ukazala prilika da se i oproba. Danilo je od samog starta zauzeo treću poziciju da bi već u drugom krugu prešao na drugu poziciju koju je zadržao i do samog cilja”, navodi se u saopštenju.

Tako je rezultatom 6:25:81 Danilo osvojio srebro i zvanično postao vicešampion Srbije u ovoj disciplini.

Atletska takmičenja u dvorani započela su dan ranije, u subotu 22. janura, kada je održano Prvenstvo Srbije za starije pionire.

Na ovom takmičenju boje Panonije branio je Zandi Štrkalj koji je nastupio u disciplini 300 metara. On je u svojoj grupi bio cetvrti, a u ukupnom plasmanu je zauzeo 15. mesto.

“Treba napomenuti da se on prolazi kroz proces ubrzanog rasta pa je imao problema sa levim kolenom, ali na svu sreću sada se situacija stabilizovala s obzirom da je i prethodne dve godine Zandi jedan od najperspektivniji sprintera u Srbiji”, napominju u ovom klubu.

Dodaju i da su brat i sestra, Valentina i Vladimir Mirkov ovo takmičenje propustili zbog bolesti, a oboje su bili kandidati za medalje u svojim godištima.

 
MarketingNajnovije vesti