Foto: Siniša Veljković
Sport

Dobri rezultati pančevačkih strelaca na Internacionalnom prvenstvu u Beogradu

Izvor: 
013info Pon, 13/12/2021 - 11:17Proteklog vikenda u hali Belexpocentar na Novom Beogradu održano je međunarodno takmičenje za Trofej Beograda u kategorijama juniora i seniora, vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je među 250 takmičara iz jedanaest zemalja, nastupilo i osam iz Streljačke družine “Pančevo 1813”.

Dejan Pešić je bio najuspešniji puškom, koji se najpre rezultatom od 625,9 krugova izborio za učešće u finalu od osam najboljih seniora, na sedmom mestu, a završio na šestom, ali je bio najuspešniji takmičar iz Srbije.

Aleksa Rakonjac je osvojio peto mesto u konkurenciji juniora sa 619,2 krugova, ali je bio treći junior iz Srbije, iako su mu dve serije bile lošije od njegovih mogućnosti i proseka.

Naše mlade takmičarke puškom, Iva Rakonjac sa 606,8 i Teodora Kondić sa 602,3 kruga, su se plasirale na 40. i 52. mesto u konkurenciji juniorki, i u veoma jakoj konkurenciji od 86 seniorki.

Njihovo vreme tek dolazi, kao i Marini Mijatović koja je pištoljem 28. juniorka sa 513 krugova.

Velimir Ninković je bio najuspešniji pištoljem, koji je sa 552 kruga osvojio deseto mesto u konkurenciji juniora, a od juniora iz Srbije je drugi. Njegov mlađi brat Marko Ninković je osvojio dvanaesto mesto sa 548 krugova u konkurenciji juniora, a od juniora iz Srbije je treći.

Stefan Kešišjan je loše startovao pa je sa 519 krugova 27. junior, mada je bio očekivan rezultat ravan Markovim i Velimirovom.

Drugog dana takmičenja održan je Grand prix Beograda a nastupali su svi takmičari, ali samo u seniorskoj kunkurenciji.

Aleksa Rakonjac je bio najbolje plasiran junior iz Srbije, a i od ostalih, sa rezultatom od 623,2 kruga, sa kojim je osvojio deseto mesto u konkurenciji seniora, a četvrti je od seniora iz Srbije. Od finala od osam najboljih seniora ga je delilo 2,7 krugova, što je realno bilo i ostvarljivo.

Dejan Pešić se plasirao na dvanaesto mesto sa 622,8 krugova, ali je od seniora iz Srbije peti.

Marko Ninković je sa 557 postignutih krugova pištoljem 28. na listi seniora, ali je najuspešniji junior iz Srbije, što njemu i družini znači u domaćoj konkurenciji. Velimir Ninković je ovoga puta otpucao solidnih 543 kruga pištoljem.

Naredno takmičenje svih pančevačkih takmičara će biti 25. decembra u Beogradu - treće kolo Kupa SS Srbije. Aleksa, Marko i Velimir će ići i na dva međunarodna takmičenja u Osjek narednog vikenda i u Trzin - u Sloveniji, prvog vikenda u novoj godini, navode iz Streljačke družine.

 
MarketingNajnovije vesti