Dinamo atletika
Sport

Dve medalje za atletičare pančevačkog Dinama na Otvorenom prvenstvu Beograda. Sanja i Marija na pripremama reprezentacije

Izvor: 
013info Ned, 16/01/2022 - 08:47


U subotu, 15. januara, održano je prvo ovogodišnje atletsko takmičenje za seniore. Otvoreno prvenstvo Beograda za seniore je održano u atletskoj dvorani u Beogradu, a bilo je i mnogo atletičara iz okolnih zemalja. AK „Dinamo“ Pančevo učestvovao je sa tri atletičara koji su osvojili dve medalje.

U trci na 800m Strahinja Stevšić je osvojio srebrnu,  a  Andreja Božanić bronzanu medalju.

- Obojica atletičara su bili na bazičnim pripremama koje su završili pred samo takmičenje tako da je plasman odličan ali rezultatski će na narednim takmičenjima biti mnogo bolji, rekao je trener Dinama Ljupčo Cvetkoski.

Treća atletičarka bila je Sanja Marić koja je trčala 400m i osvojila je 4.mesto novim ličnim rekordom u dvorani 58,65.

- Taj rezultat je trenutno najbolji juniorski rezultat u Srbiji te smo prezadovoljni njenim nastupom, kazao je Cvetkoski.

Sanja Marić je zajedno sa Marijom Mrkelom i trenerom Ljupčom Cvetkoski na reprezentativnim pripremama u Beogradu.

- Odlično se radi i sa zadovoljstvom konstatujemo da je pored Sanjine odlične forme sve bolja i marija Mrkela koja se gotovo u potpunosti oporavila od povrede tako da nam ostaje samo podizanje forme. Narednog vikenda nas očekuje prvenstvo Srbije za pionire aza 14 dana prvo takmičenje koje će biti izborno za reprezentaciju Srbije a to je prvenstvo Srbije za starije juniore, objašnjava Cvetkoski.

 

 
MarketingNajnovije vesti