Marko Ninković Foto: Streljačka družina “Pančevo 1813”
Sport

Dve medalje za pančevačkog strelca na Kupu Srbije

Izvor: 
013info Ned, 27/02/2022 - 11:30Proteklog vikenda, u Nišu je održano drugo kolo Kupa SS Srbije za mlađe kategorije, tj. pionire, kadete i mlađe juniore u disciplinama vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je nastupilo sedam takmičara Streljačke družine''Pančevo 1813''. Marko Ninković je osvojio dve srebrne medalje pištoljem, u konkurenciji kadeta i mlađih junior.

Marko Ninković je ovoga puta pucao solidno meč sa 541 krugom, ali je to bilo dovoljno da osvoji dve srebrne medalje i po deset bodova za učešće u Finalu Kupa, u konkurenciji kadeta, a i mlađih juniora pištoljem.

Stefan Kešišjan je nastupio sa 529 krugova pištoljem, što je bilo dovoljno za jedanaesto mesto u kategoriji mlađih juniora pištoljem, ali ne i za osvajanje bodova.

Iva Rakonjac je osvojila dva nova boda za deveto mesto sa 584 kruga u konkurenciji kadetkinja puškom, a Teodora Kondić je sa 579 krugova ostala bez bodova u kategoriji ml.juniorki puškom.

Kadeti puškom su nastupili u podmlađenom sastavu, sa solidnim rezultatima od 545 krugova i 15. mestom za Nemanju Đorđevića, 537 / 17. Ognjen Lukić i 513/19. Ognjen Bunčić, ali će imati priliku da osvoje bodove u narednom poslednjem kolu, koje će biti održano 19. marta u Beogradu.

Ipak, u pionirskoj konkurenciji, pančevački mladi takmičari puškom su ponovo osvojili bodove, i time osigurali svoje  učešće u Finalu Kupa. Ognjen Lukić je osvojio 6 bodova za peto mesto sa 179 krugova i Ognjen Bunčić 4 boda za sedmo mesto sa 178 krugova puškom Zastava.

Na ovom takmičenju nije nastupio Aleksa Rakonjac zbog obaveza priprema juniorske reprezentacije Srbije za Prvenstvo Evrope, a pošto ima dovoljno bodova za nastup u Finalu Kupa SSS koji će biti održan odmah nakon Prvenstva Evrope.

 
MarketingNajnovije vesti