Atletski klub ‚‚Dinamo"
Atletika

Dve medalje za Zoranu Barjaktarović na međunarodnom mitingu u Crnoj Gori

Pančevo, Uto, 03/05/2016 - 11:37
Tanja MarinProteklog vikenda u Baru je održan Međunarodni atletski mitng na kojem je reprezentativka Srbije i atletičarka pančevačkog ‚‚Dinama", Zorana Barjaktarović, u izuzetno jakoj konkurenciji osvojila dve medalje. Do zlata je stigla ubedljivom pobedom u sprintu na 100m, dok joj je srebrna medalja pripala u duplo dužoj trci. 

Konkurencija na ovom mitingu je bila izuzetno jaka, o čemu govori i činjenica da čak 10 takmičara iz 15 zemalja učesnica ima ostvarenu normu za Olimpijske igre u Rio de Ženeiru. Ipak, na otvaranju sezone na otvorenom loše vreme uticalo je u velikoj meri na rezultate koje su atletičari postizali. Bez obzira na kišu i jak vetar koji je sprinterima duvao u prsa (1,1 m/s), Zorana Barjaktarović je uspela da dođe pobede rezultatom 12,5 s i tako pokazala da se na startu sezone nalazi u sjajnoj formi. U trci na 200 m prošla je kroz cilj za 25,30 sekundi i osvojila drugo mesto.  

Njen trener, Ljupčo Cvetkovski ističe da je vrednost ovog rezultata po ovakvom vremenu izuzetna, jer pokazuje da već na sledećim takmičenjima mogu da očekuju rezultate u vredosti normi za velika takmičenja.

Međunarodni miting u Baru je bio kruna dvonedeljnih priprema koje je u ovom crnogorskom mestu obavila atletska reprezentacija Srbije. Među reprezentativcima našle su se i atletičarke ‚‚Dinama" Tamara Polić i Zorana Barjaktarović, kao i trener Ljupčo Cvetkoski. 

U narednih mesec dana Zoranu očekuje serija mitinga na kojim će se nada uspeti da ispuni norme za velika međunarodna takmičenja koja je očekuju tokom ove sezone. 
MarketingNajnovije vesti