Fudbal

Fudbalerke ‚‚Dinama 1945" do minimalne pobede u prvom meču (FOTO - VIDEO)

Pančevo, Ned, 29/05/2016 - 21:51
Tanja Marin


Samo nekoliko dana nakon što je dogovoreno formiranje ženske selekcije Fudbalskog kluba ‚‚Dinamo 1945" i nakon samo jednog treninga, posle gotovo godinu dana bez rada sa loptom, pančevačke fudbalerke su odigrale prvi prijateljski susret. Na Gradskom stadionu u Pančevu odigrale su susret sa kombinovanom ekipom Ženskog fudbalskog kluba ‚‚Sremice" iz Sremske Mitrovice, u kojoj su u poslednjim momentima meča zabeležile pobedu golom.

 

img_3682.jpg

 

Veliko iskustvo fudbalerki ‚‚Dinama 1945", u odnosnu na kadetsko-juniorsko-seniorski sastav ‚‚Sremica", značio je da će domaće igračice stati na loptu i diktirati tempo, što se i desilo. Sa većim procentom poseda lopte, kvalitetom i iskustvom, fudbalerke ‚‚Dinama" su stvarale šanse, ali su često veoma dobre prilike propadale, zbog čestih ofsajd zamki gošći iz Sremske Mitrovice. Upravo iz tog razloga poništen je prvi pogodak domaćih igračica u prvom delu igre. Ekipa ‚‚Sremica" nije ni u drugom poluvremenu uspela da ozbiljnije ugrozi gol, iako su stvorile nekoliko poluprilika. Ipak, lopta se najčešće nalazila na sredini terena, uz pokušaje domaćih igračica da ubacivanjem po strani ili kroz sredinu dođu do pogotka. Često su na taj način igračice ‚‚Dinama" u drugom poluvremenu dolazile do šansi, ali su u tim momentima birale komplikovanija rešenja umesto dodavanja ili šuta iz prve, pa je odbrana gošći lako dolazila do lopte. 

 

img_3602.jpg

 

Na samom kraju utakmice, ‚‚Dinamo 1945" imao je priliku da posle kornera dođe do pobede, što su domaće igračice i iskoristile. Kapiten ‚‚Dinama 1945", Branka Lazarević kratko je izvela korner, a zatim je posle povratnog pasa uputila centaršut na drugu stativu, gde se odbrana ‚‚Sremica" nije snašla, pa je lopta završila u golu, za prvu pobedu fudbalerki ‚‚Dinama" u prvom susretu u ovom dresu.

Izuzetno smo zadovoljni današnjim rezultatom i igrom. Većina ovih igračica nije igralo fudbal godinu dana, a igrale su protiv ekipe koja je u takmičarskom procesu. Devojke su prvi put zajedno, prvi put su trenirale zajedno i u prvoj utakmici mislim da su odigrale sasvim pristojno i dobro, istakao je Ivan Zorić, sekretar FK ‚‚Dinamo 1945". 

Ipak, rezultat i igra fudbalerki ‚‚Dinama 1945" ne treba da iznenađuje, jer ove devojke imaju kvalitet, znanje i iskustvo koje su stekle igrajući u Fudbalskom klub ‚‚Železničar" ili za mlađe kategorije Fudbalskog kluba ‚‚Dinamo".

Većina devojaka koje danas čine tim ‚‚Dinama 1945" su nastupale za ‚‚Železničar", koji je na kraju prošle sezone zauzeo drugo mesto u Prvoj ligi Srbije, nakon čega je ta sekcija, nažalost, ugašena. Pošto se u klubu pojavila ta priča, jer su se javile devojke koje su trenirale u mlađim selekcijama sa muškarcima, došli smo na ideju da probamo da osnujemo žensku sekciju FK ‚‚Dinama 1945". Posle sastanka sa devojkama i Upravom kluba doneli smo odluku da pokušamo da oživimo ženski fudbal u Pančevu. Ukoliko sve prođe kako treba uskoro bi trebalo da registrujemo žensku sekciju fudbalskog kuba, naglasio je Zorić.

 

img_3678.jpg

 

On je dodao da je plan i cilj kluba da ekipa uz rad i zalaganje napreduje iz sezone u sezonu i da rezultatima prati muški tim, kako bi za nekoliko sezona zajedno izborili plasman u Super ligu Srbije. 

T. M.

 

img_3782.jpg

 

img_3613.jpg

 

img_3626.jpg

 

img_3630.jpg

 

img_3636.jpg

 

img_3637.jpg

 

img_3641.jpg

 

img_3646.jpg

 

img_3649.jpg

 

img_3662.jpg

 

img_3674.jpg

 

img_3680.jpg

 

img_3682.jpg

 

img_3692.jpg

 

img_3710.jpg

 

img_3715.jpg

 

img_3746.jpg

 

 

 

 
MarketingNajnovije vesti