TK ‚‚Tamiš"
Triatlon

Gordana Krstić šampionka Srbije, Danilo Jovanović vicešampion

Pančevo, Ned, 07/08/2016 - 16:14
Tanja MarinNa Vlasinskom jezeru je danas, već tradicionalno, održano Prvenstvo Srbije u olimpijskom triatlonu, na kojem su takmičari triatlon kluba ‚‚Tamiš" osvojili dve medalje: zlatnu i srebrnu medalju. Prošlogodišnji šampion Srbije na olimpijskoj distanci, Danilo Jovanović, ove godine je zauzeo drugo mesto, dok je titulu šampionke Srbije u konkurenciji takmičarki preko 50 godina osvojila Gordana Krstić.

‚‚Šri Činmon maraton tim" još jednom je organizovao Prvenstvo Srbije u olimpijskom triatlonu, trku koja se sastoji od 1500 metara plivanja, 40 km vožnje bicikla i 10 km trčanja. Danilo Jovanović je ovu distancu savladao za dva sata i šest minuta, sa gotovo istovetnim vremenom sa kojim se prošle godine okitio titulom prvaka Srbije. Ovogodišnji šampion Srbije je Milan Tomin iz novosadskog ‚‚Triogy racing team-a" koji je kroz cilj prošao za jedan sat i 59 minuta. Bronzano odličje je pripalo Nemanji Koraću članu ‚‚Tim triatlona" iz Beograda (2 sata i devet minuta). 

Gordana Krstić prošle godine nije nastupala na državnom prvenstvu na olimpijskoj distanci, ali je to nadoknadila ove godine kada se okitila titulom najbolje srpske triatlonke u starosnoj kategoriji preko 50 godina. 

U isto vreme održana je i trka Kupa Srbije u sprint triatlonu u kojoj su pravo nastupa imali rekreativci i juniori stariji od 16 godina. Trku sprint triatlona (750 m plivanja, 20 km vožnje bicikla i 5 km trčanja) Dušan Lukić i Rastko Radosavljević su završili sa velikim uspehom. U kategoriji veterana rekreativaca od 41 do 50 godina, Dušan Lukić je osvojio zlatnu medalju, dok je Rastko Radosavljević osvojio srebrnu medalju u konkurenciji takmičara do 20 godina. 

Posle veoma uspešnog nastupa na Prvenstvu Srbije i u trci Kupa Srbije u sprint triatlonu na Vlasinskom jezeru, za takmičare ‚‚Tamiša" nema mnogo vremena za odmor, pošto ih već za dve nedelje očekuje nastup na Kupu Srbije u sprint triatlonu, koje se boduje u okviru kupa Srpske triatlon unije. To takmičenje će biti održano u nedelju, 21. avgusta, u organizaciji Srpske triatlonske unije i Triatlon kluba ‚‚Sprint" u Somboru. Takmičari u mlađim uzrasnim kategorijama će istog dana u Somboru nastupati na Školskom prvenstvu u triatlonu.

T. M.
MarketingNajnovije vesti