Košarka

Gradonačelnik povodom jubileja primio predstavnike „Dinama"

Pančevo, Pet, 30/09/2016 - 21:10
Tanja Marin


Jubilej Košarkaškog kluba „Dinamo", tačnije 70 godina postojanja, koje ovaj klub proslavlja ovih dana, bili su povod da gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, i gradski menadžer, Aleksandar Farkaš, organizuju prijam za predstavnike ovog kluba, kao i one koji su tokom 70 godina postojanja igrali za Košarkaški klub „Dinamo". 

Ovaj, najstariji košarkaški kolektiv u našem gradu, osnovan je daleke 1946. godine, pod nazivom „Sloga", ali je samo godinu dana kasnije promenio naziv u, danas nadaleko poznati, „Dinamo". Tokom svoje dugogodišnje istorije ovaj klub je prošao kroz razne, dobre i loše, faze. Tokom šezdesetih nastupao je u Prvoj saveznoj ligi, a u jednom periodu je čak bio i pred gašenjem. Ipak, klub je opstao i sada radi na stvaranju i razvoju mladih košarkaša i sa mlađim uzrasnim kategorijama. Predstavnici kluba zahvalili su se gradskim čelnicima na dugogodišnjoj saradnji i podršci, pošto prema njihovim rečima klub teško da bi opstao da nije bilo podrške Grada. 

– Ovaj jubilej je izuzetno veliki i nešto što zaslužuje okupljanje svih bivših članova, zatim sadašnjih, kako bi se znalo i videlo koliko je Košarkaški klub „Dinamo" ostavio traga. Kao i do sada, plan za neki naredni period je da klub i dalje opstaje i da funkcioniše. Mi smo se sada koncentrisali na rad sa mlađim kategorijama. Imamo seniorsku selekciju koja daje prostor mladim igračima i našim juniorima da treniraju i traže sebi šansu u nekim klubovima u višem rangu, rekao je predsednik „Dinama", Marin Perić

Zapaženu ulogu u istoriji Košarkaškog kluba „Dinamo" imala je i ženska selekcija za koju je tokom 60-ih i 70-ih godina prošlog veka igrala Ljiljana Carić, a najlepše sećanje na taj period života joj je sjajno druženje. 

–  Najveći uspeh te ekipe je to što smo mi uz druženje igrali košarku. U to vreme smo se fenomenalno družili i sa momcima koji su bili u muškoj košarkaškoj ekipi. To su bila druženja kako na terenu, tako i van terena, a uz to smo imali i sasvim solidne uspehe u samoj košarci, rekla je Ljilja Carić, nekadašnja košarkašica „Dinama". 

Gradonačelnik Saša Pavlov čestitao je Košarkaškom klubu „Dinamo" sedamdeseti rođendan i istakao je značaj ovakvog jubileja, jer je, prema njegovim rečima, retkost da neki klub postoji tako dugo i da, što je još značajnije, radi u kontinuitetu toliki niz godina. 

– Ovo su veoma emotivni momenti i ovo su veliki jubileji, jer je danas za svaku pohvalu da klub postoji i radi 70 godina. To nije od velikog značaja samo za igrače, bivše igrače i uprave, već i za lokalnu samoupravu, jer kada nešto postoji 70 godina to je po automatizmu brend te sredine, koja je iznedrila takav klub, takve sportske radnike i takve igrače. Dosta je takvih bilo u plejadi igrača Košarkaškog kluba „Dinamo". Uglavnom, većina njih, potiče sa ovog našeg podneblja, što je posebna vrednost ovog kolektiva. Ono što je najvažnije je da i danas postoje i da rade sa mlađim kategorijama. Oni su na taj način definisali svoju ulogu u ovom momentu u sportu našeg grada, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Pančeva. 

Košarkaški klub „Dinamo" će u subotu, 1. oktobra, proslaviti 70 godina postojanja. Ovom prilikom u holu Gradske uprave u 10 i 30 će biti otvorena izložba slika iz arhive najstarijeg pančevačkog košarkaškog kluba, a zatim će u Maloj sali biti održana i svečana sednica skupštine na kojoj će biti prikazan film o sedamdesetogodišnjoj istoriji „Dinama". 

 

 
MarketingNajnovije vesti