Miroslav Jočić
Sport

Jočić: Gradonačelnik Pančeva obećao podršku klubovima i pravedniju raspodelu gradskog novca sportu

Izvor: 
013info Sub, 17/04/2021 - 09:41Prošlog petka, posle usvajanja rebalanska gradskog budžeta koji je stvoreno još 100 miliona dinara za podršku pančevačkom sportu, u nizu sastanaka sa predstavnicima klubova gradonačelnik Aleksandar Stevanović primio je i Miroslava Jočića osnivača džudo „Akademije Jočić“.

- Prošlog petka, nakon više od 20 dana, gradonačelnik Stevanović je „razočarao svoje potčinjene“ i primio pokretače inicijative za javno objavljivanje dokumenata o raspodeli gradskog novca za sport i inicijatore boljeg tretmana sportskih kolektiva u naseljenim mestima. Tako je razočarao Sportski savez i famoznu komisiju za raspodelu budžetskih sredstava koji se nisu apsolutno oglasili niti uvažili inicitivu koja došla na njihove adrese, kaže Jočić za 013info.

On ističe da je sastanak trajao do pola sata, a da su prisustvovali predsednik Sportskog saveza, sekretar i gradonačelnik.  

- Moj lični stav je da je gradonačelnik potpuno neinformisan o činjeničnom stanju pančevačkog sporta, to jest o problematici zbog koje smo sve ovo pokrenuli u smislu ogromnih privilegija malog broja klubova. To proizilazi iz činjenice da je gradonačelnik pokušao da ogromno nezadovoljstvo zbog nemilosti u kojoj se nalaze „Akademija Jočić“ i niz sličnih klubova opravda time što oni u velikoj meri pomažu i finansiraju sport, kao i džudo, rekao nam je Jočić

On kaže da je pokušao sam da ukaže da njegova poseta i pokretanje inicijative nema za cilj sakupljanje milostinje već korektnu raspodelu novca kojim bi Akademija i drugi zapostavljeni klubovi mogli da fukcionišu i postoje.

- S tim u vezi ističem da je od januara meseca na budžet Akademije Jočić uplaćeno 130.000 dinara raznih pozjamica ličnog novca kako mali akademci ne bi bili na ulici već u zagrejanoj i toploj sali koja je neophodna za rad. Sledećeg vikenda takođe Akademija sa vie od 20 takmičara nastupa na školskom prvenstvu Vojvodine gde takođe škole ne učestvuju nikakvim novcem pa postavljam pitanje kako to izvesti takođe bez ikakve pomoći lokalne samouprave, objašnjava Jočić.

Kako navodi epilog sastanka je da je gradonačelnik obećao da će učiniti sve što je u njegovoj moći i da će nakon usvojenog rebalansa budžeta i 100 miliona dodatno opredeljenh za sport, na adekvatan način pomogne Akademiju Jočić, Jedinstvo Kačarevo i ostale klubove koji čvrsto stoje uz pokretače ove inicijative.

- Gradonačelnik je obećao da će se podrška dogoditi za najkasnije desetak dana od pomenutog sastanka, a to je sledeća nedelja. Za slučaj da sastanak i „razumevanje“ izostane želim da kaže i obavestim javnost da će javni čas džudo sporta biti održan ispred gradske kuće. A da kao što je pomenuto u inicijativi ostvarivanje svojih prava Akademija Jočić će potražiti i drugim adresama, što ne isključuje pojavljivanje kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kaže Jočić.

 
MarketingNajnovije vesti