Kasač
Sport

KK Rohan iz Pančeva po prvi put organizator kasačkih trka na beogradskom hipodromu

Izvor: 
013info Pet, 01/07/2022 - 09:25Po prvi put, Konjički klub Rohan iz Pančeva biće organizator kasačkih trka na hipodromu u Beogradu kraj Careve Ćuprije. Tamo se u nedelju, 3. jula, od 13 časova, održava jubilarni stoti galopski derbi.

Pančevački klub je pozvan da upotpuni ovaj spektakl, a predsednik kluba Aleksandar Jankulov oberučke je prihvatio izazov.

Pored galopskog derbija na programu ce biti i legendarni "BRC Kasački derbi", a KK Rohan ima jednog od favorita za osvajanje ove trke, žensko četvorogodo grlo Tekila, koje je u vlasništvu Aleksandra Jankulova iz Dolova. Tekila je pobednica državnog šampionata za grla od tri godine i ulazi kao favorit u ovo nadmetanje, a voziće je fenomenalni Branislav Mukić sa Palića koji je prošle nedelje u Subotici zabeležio neverovatnu hiljaditu pobedu u karijeri. 

Iz Pančevačkog kluba nastupiće još dosta grla, a obavezno treba pomenuti grlo Golden, grlo Adobe N’Greghi i grlo Ninna. Ona su u treningu kod braće Kovačević iz Pančeva koji već duži niz godina beleže visoke rezultate u ovom sportu.

Takođe, grlo Gibson Boko koje trenira Ema Unčević iz Pančeva, učestvovaće u najbržoj trci dana "Beogradska Milja". Ema je kao trener i vozač više puta slavila na Beogradskom hipodromu.

Pored navedenih kasača, KK Rohan nastupa i sa jednim galopskim grlom Road Lever koga trenira Maša Ognjenović. 

Očekuje se i učešće dva grla Nikole Jokića, jednog od najboljih NBA košarkaša.

- Sve u svemu, predstoji nam jedan lep, istorijski događaj za KK Rohan iz Pančeva i za sve njegove članove koji su ponos grada, a Pančevo je i ove godine prepoznalo njihov trud i rezultate, izjavio je Aleksandar Jankulov, predsednik kluba. 

 

 
MarketingNajnovije vesti