Odbojka

Klub ‚‚Odbojka 013" sa pojačanjima počeo pripreme za novu sezonu

Pančevo, Sub, 06/08/2016 - 07:22
Tanja MarinPANČEVO, 6. avgust - Odbojkaški klub ‚‚Odbojka 013" počeo je pripremni period za narednu sezonu za sve uzrasne kategorije. U novu sezonu ovaj klub ulazi sa pojačanjima od pionirskog preko kadetskog do seniorskog tima pošto je ozvaničena saradnja između ‚‚Odbojke 013" i odbojkaških klubova ‚‚Mladost" iz Omoljice i ‚‚BNS" iz Banatskog Novog Sela. Pionirska, kadetska i seniorska ekipa će se takmičiti u svojim uzrasnim kategorijama naredne godine, što znači da će seniorke ‚‚Odbojke 013" i ove sezone igrati u Drugoj ligi - grupa ‚‚Sever".

Stare i nove članice kluba od najmlađih do seniorskog tima okupile su se na Sportskom centru ‚‚Mladost" gde će obaviti veći deo priprema. Za seniorski tim više neće igrati dosadašnja kapitenka Jovana Marić, ali će ostati u klubu da radi kao trener mlađih selekcija i da bude ispomoć ostalim trenerima ovog kluba. Što se pojačanja tiče, u klub je došlo šest igračica - Marina Obradović iz Kragujevca (2001. godište), Jovana Milekić, Nikolina Sefkerinac i Katarina Paunović iz Banatskog Novog Sela, Katarina Lazarović i Milana Nićiforović iz ‚‚Dinama". 

- Moram da istaknem da smo veoma zadovoljni prelaznim rokom. Milena Nićiforović je posle jednogodišnjeg prepiranja, preko arbitraža i sudova, prešla ovog leta u naš klub iz ‚‚Dinama". Marina Obradović je izuzetno perspektivno dete, koje je izrazilo želju da pređe kod nas, što smo joj omogućili. Očekujemo da bude ozbiljno pojačanje i da u buduće pruži dobre igre za naš klub. One zajedno sa Katarinom Lazarević i devojkama iz Banatskog Novog Sela čine ozbiljna pojačanja za naš klub. Uz to smo sve devojke koje su 2001. godište priklljučili prvom timu, kako bismo im omogućili još bolje uslove od onih koje su do sada imale -  ta deca će trenirati svakog dana 11 meseci u godini, istakao je Ivan Krgović, sportski direktor i trener prvog tima. 

Kako ističe sportski direkor i trener Ivan Krgović, cilj kluba u ovom momentu nisu plasmani u viši rang i prva mesta na takmičenjima. To je jedan od razloga što je uspostavljena saradnja sa klubovima iz Omoljice i Banatskog Novog Sela. 

- Nastavljamo da radimo kao i do sad što smo radili u smislu stvaranja boljih uslova za razvoj dece - da se ona bave sportom. Do sada se u ovom klubu radilo tako da su deca uvek bila na prvom mestu i svi znaju da klub ne postoji bez dece, pa se apsolutno ništa neće raditi drugačije nego do sada. Nije nam prvi i osnovni cilj rezultat, već da napravimo što veću masovnost i da kroz to u dogledno vreme izvučemo igrače za nacionalne selekcije, za klubove koji će u budućnosti biti zainteresovani za saradnju. Imamo ozbiljnu saradnju sa klubovima iz Omoljice i Banatskog Novog Sela, pa ćemo u ovoj sezoni zajedno nastupati u pionirskim kategorijama. To je uzajamna saradnja, mi ćemo u te klubove poslati igračice koje će igrati seniorske lige za njih, a oni su nama ustupili neke igračice za pionirske, kadetske i seniorske selekcije. Naravno, nameravamo da uspostavimo ozbiljnu saradnju i sa trenerskim kadrom u tim klubovima. Vojislav Pavlović iz Omoljice i ja smo imali odličnu saradnju u inostranstvu, pa ćemo i ovde nastaviti tu saradnju, dok je Dubravka Flora iz Banatskog Novog Sela novo lice na ovim odbojkaškim prostorima, koje ćemo maksimalno iskoristiti u stručnom smislu. Očekujem da sve organizacione strukture kluba sada ojačaju, pre svega zato što je sada Jovica Cvetković predsednik kluba. Očekujem da uz njegovu podršku i podršku koju smo do sad imali od Sportskog saveza, od strane Grada, vas novinara i u saradnji sa svim sportskim klubovima, dignemo klub na još veći nivo u smislu pružanja uslova deci za bavljenje sportom, naglasio je Krgović.

Deo igračica iz mlađih uzrasnih kategorija su prethodnih nedelju dana provele na pripremama na planini Divčibare, deo odbojkašica će od 22. avgusta boraviti u kampu na Čardaku, dok će prvi tim od 19. avgusta boraviti u Splitu na finalnom takmičenju Sportskih igara mladih. 

Pionirska selekcija takmičenje počinje krajem septembra, dok će prvi tim prvenstvo u Drugoj ligi početi 8. oktobra. Do tada će, u septembru, u drugom delu priprema odbojkašice ‚‚Odbojke 013" odigrati desetak prijateljskih utakmica

T. M.

 
MarketingNajnovije vesti