Košarka lopta koš Foto: pexels
Sport

Košarkaši vršačkog "Brega" šampioni Letnje-beton lige KSV-a

Izvor: 
RTV Ned, 10/07/2022 - 15:07Prvi trofej novoformiranog KK Breg iz Vršca. Pred svojim navijačima u Sali Hemijske škole u Vršcu ubedljivo su pobedili KK Omladinac 72 iz Ilandže sa 109 – 39 i podigli pehar.

KK Breg iz Vršca osnovan je aprila 2022. godine. Osnovali su ga košarkaši koji su svoje prve košarkaške korake napravili u Vršcu. Igrali su u mlađim selekcijama KK Hemofarm i KK Lajons iz Vršca. Mnogi od njih su igrali i za prvi tim KK Vršca. Danas neki od njih igraju u evropskim ligama, a oni koji su ostali u Srbiji odlučili su da svoju igračku karijeru nastave u Vršcu i KK Bregu. Sa klupe ih vodi istaknuti košarkaški stručnjak Miodrag Mića Marjanović, FIBA instruktor. Marjanović je ostavio dubok trag kao igrač i trener u Vršcu. Igrao je za Vršac i OKK Beograd, a kao trener daleke 1986. godine zajedno sa legendarnim Cigom Vasojevićem uvodi košarkaše Vršca u 1. B ligu tadašnje Jugoslavije.

U svojoj prvoj takmičarskoj sezoni košarkaši Brega osvojili su prvo mesto u popularnoj Letnjoj-beton ligi KSV-a a u organizaciji Okružnog košarkaškog saveza Pančevo. Klubovi iz Bele Crkve, Uljme, Crepaje i Ilandže nisu mogli da se nose sa košarkašima vršakog Brega. Ostvareni rezultati su sledeći: KK Mladost Uljma – KK Breg 40:60, KK Partizan Bela Crkva 64 – KK Breg 55:80, KK Breg – KK Družina Kozlovac 91:60, KK Omladinac 72-KK Breg 66:109, KK Breg- KK Mladost Uljma 73:64, KK Breg-KKPBC 64 91:36, KK Družina Kozlovac Crepaja-KK Breg 55:94 i KK Breg-KK Omladinac 109:39. Ubedljivi nastupi pred svojim navijačima i na gostujućim ternima govori da je Vršac dobio još jedan dobar košarkaški kolektiv, objavila je RTV.

 

U poslednjem kolu u Vršcu je gostovala ekipa KK Omladinac iz Ilandže koja nije uspela da se odupre raspoloženim igračima Brega. Izuzetni Mateja Majstorović, kapiten Rastko Mrđa, Dejan Blagojević,Igor Mirosavljev, braća Gačanović, Nebojša Mladenovski i Nemanja Mrđa predvođeni trenerom Mićom Marjanovićem održali su košarkaški čas igračima iz Ilandže. I pred svojim navijačima ostvarili rezultatski najveću pobedu 109:39. Meč je sudio iskusni sudija iz Kovina Dejan Savić uz asistenciju Lazara Mitića. Delegat utakmice ispred Okružnog košarkaškog saveza bio je Branislav Mitić.

 

Po završetku utakmice predsednik Okružnog košarkaškog saveza Pančevo Zlatan Ranković predao je priznanja. Najbolji igrač lige je Mateja Majstorović iz KK Breg, trener Miodrag Mića Marjanović, a šampionski pehar je podigao kapiten KK Brega Rastko Mrđa.

 

Za KK Breg igrali su: Dejan Blagojević, Marko Dukić, Nebojša Mladenovski, Nemanja Mrđa, Bojan Jokić, Rastko Mrđa-kapiten, Stefan Gačanović, Nikola Uzelac, Igor Mirosavljev, Dragiša Gačanović, Danijel Marček,Borivoje Matić i Mateja Majstorović. Pored ovih igrača sa ekipom su trenirali iskusni internacionalci Stefan Mitrović, Koča Jovović, Milan Munižaba, Danilo Petrović, povređeni Marko Uzelac i mlađi igrači iz Vršca i Bele Crkve koji žele da se nametnu za viši rang takmičenja.

 
 MarketingNajnovije vesti