Veslanje

Miloš Stanojević prvak Srbije, Mihajlo Atanackov vicešampion

Pančevo, Pon, 21/09/2015 - 15:28
Tanja Marin
Tri medalje za Veslački klub ‚‚Tamiš" na Prvenstvu SrbijeU subotu i nedelju na beogradskoj Adi Ciganliji održano je Prvenstvo Srbije u veslanju za sve uzrasne kategorije. Na takmičenju koje je organizovao Veslački Savez Srbije Veslački klub ‚‚Tamiš" je osvojio tri medalje dva zlata i jednu srebrnu medalju. Trećeplasirani sa Svetskog prvenstva u Francuskoj, Miloš Stanojević jedanaesti put je postao prvak Srbije u skifu za lake veslače, dok je drugo mesto u istoj kategoriji osvojio Mihajlo Atanackov.

Najbolji srpski skifista u poslednjih deset godina, koji iza sebe ima sezonu iz snova (bronzana medalja na Svetskom prvenstvu i srebro na regati Svetskog kupa u Lucernu), nije previše forsirao na Državnom prvenstvu, a kako je najiskusniji i najbolji takmičar na kraju sezone je veslao onoliko brzo i snažno, koliko mu je bilo dovoljno da još jednom ponese titulu prvaka Srbije. Dva kilometara dugu stazu je preveslao za 7 minuta, 18 sekundi i 70 stotinki, ali je takvim veslanjem bio sjajna podrška mlađen senioru Veslačkog kluba ‚‚Tamiša", Mihajlu Atanackovu, koji je kroz cilj prošao kao drugi (7:24:90) i tako došao da prvog odličja u konkurenciji seniora na državnim prvenstvima. 

Na takmičenju su osim pionira,kadeta, juniora i seniora, veslali i studenti, a u čamce su seli i veterani. U veoma interesantnim trkama veslali su zajedno takmičari u različitim veteranskim kategorijama, a sa velikim uspehom nastupio je i svestrani spotista, Jovan Opačić, koji je u kategoriji takmičara preko 60 godina starosti osvojio zlatnu medalju. 

Iako nisu osvojili medalje, treba istaći i odlične rezultate ‚‚Tamiševog" dubl skula za juniore u sastavu Ognjen Matijević i Miloš Đorđević, koji je u ovoj kategoriji zauzeo četvrto mesto, kao i kadeta Nemanje Držajića i Petra Hinića, koji je u dubl skulu zauzeo peto mesto. Juniorski dvojac Matijević-Đorđević, okušao se i u seniorskoj konkurenciji, gde su u kvalifikacijama među osam veoma iskusnih čamaca zauzeli sedmo mesto.

U dubl skulu trci pionira nastupili su Miloš Boškov i Luka Anđelković, a u istoj konkurenciji u skifu ‚‚Tamiš" je predstavljalo dva čamaca u kojima su bili Đorđe Mihajlović i Lazar Mladenov

Najmasovnije državno prvenstvo u veslanju (232 posade) i najjače takmičenje u sezoni u Srbiji bilo je poslednje takmičenje u kalendaru domaćih takmičenja za ovu godinu. Posle kratkog odmora od ove, veoma uspešne, sezone veslačima ‚‚Tamiša" predstoje pripreme za narednu sezonu koja počinje krajem februara ili početkom marta, Prvenstvom Srbije na ergometrima. 

T.M

 
MarketingNajnovije vesti