Veslački Savez Srbije
Prvenstvo Srbije u veslanju

Miloš Stanojević prvak Srbije u skifu

Pančevo, Ned, 25/09/2016 - 20:41
Tanja MarinVeslač „Tamiša" Miloš Stanojević još jednom je osvojio titulu prvaka Srbije u skifu za lake veslače. Veslač pančevačkog klub neprikosnoven je u seniorskoj konkurenciji u našoj zemlji, što je potvrdio sjajnim veslanjem na Prvenstvu Srbije. 

Sa dve osvojene medalje Veslački klub „Tamiš" je zauzeo 11. mesto u ukupnom plasmanu i nastavio uspešan niz osvajanja medalja na Prvenstvima Srbije.

Reprezentativac Srbije je finalnu trku završio za 7 minuta, 6 sekundi i 25 stotinki, što je više od 10 sekundi lošije od njegovog najboljeg vremena, ali kako je izuzetno dominantan u ovoj disciplini, nije morao previše da forsira kako bi prvi prošao kroz cilj. Veslački klub „Tamiš" u finalu skifa za lake veslače imao je još dva predstavnika. Četvrto mesto je zauzeo Mihajlo Atanackov, dok je peti bio Ognjen Matijević

Nacionalno prvenstvo održano je ovog vikenda na regatnoj stazi na Adi Ciganliji, a učestvovao je rekordan broj klubova i takmičara u pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Veslački klub „Tamiš" imao je svoje predstavnike u svim uzrasnim kategorijama, a osim višestrukog uzastopnog prvaka Srbije, Miloša Stanojevića, lčanovi ovog kluba osvojili su još jednu medalju. Pionirski dubl skul u kojem su veslali Miloš Bošković i Luka Anđelković kroz cilj je prošao treći, pa im je pripalo bronzano odličje. 
MarketingNajnovije vesti