Veslanje

Miloš Stanojević u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

Izvor: 
013info Ned, 30/08/2015 - 17:43
Veslač ‚‚Tamiša" u ukupnom plasmanu u kvalifikacijama zauzeo 3. mestoVeslač ‚‚Tamiša" i reprezentativac Srbije, Miloš Stanojević izborio je direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Ožibeleu u skifu za lake veslače. Stanojević je u petoj od šest kvalifikacionih trka u ovoj disciplini ubedljivo trijumfovao, završivši trku za 7:01:470, čak 17 sekundi iza drugoplasiranog Portugalca Nunja Gonsalveša Koelja. 

Prvo mesto u grupi mu je donelo direktan plasman u četvrtfinale u kojem će se naći i tri prvoplasirana iz svake od šest kvalifikacionih grupa, dok će četvrtoplasirani, petoplasirani i šestoplasirani čamci kroz repasaž pokušati da izbore mesto u četvrtfinalu. U ukupnom plasmanu veslač ‚‚Tamiša" je među 32 veslača zauzeo treće mesto, a ovog nedeljnog prepodneva od njega su brže veslali samo slovenački reprezentativac Rajko Hrvat (7:00:580) i Adam Ling sa Novog Zelanda (7:00:710).

Četvrtfinalne trke u skifu za lake veslače na programu su u sredu, 2. septembra, dok su polufinalne i finalna trka zakazane za 3., odnosno 4. septembar na francuskom jezeru Ožibeleu. 

T.M. 
MarketingNajnovije vesti