Veslački savez Srbije
Veslanje

Miloš Stanojević u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

Pančevo, Pon, 22/08/2016 - 21:19
Tanja MarinSrpski reprezentativac i veslač ‚‚Tamiša", Miloš Stanojević, izborio je plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva za seniore u neolimpijskim disciplinama, koje se od 21. do 28. avgusta održava u Roterdamu. Stanojević se u četvrtfinale skifa za lake veslače plasirao pošto je u svojoj, trećoj, kvalifikacionoj grupi zauzeo treće mesto. 

Miloš Stanojević je jedini srpski seniorski reprezentativac na Svetskom prvenstvu za seniore, seniore do 23 godine i juniore, u Holandiji. On na ovom svetskom prvenstvu brani bronzu koju je lane osvojio u francuskom Ožibeleu. 

Danas, 22. avgusta, u kvalifikacijama, Miloš je zauzeo treće mesto u svojoj grupi i tako izborio plasman među 24 najbolja ‚‚lakića". On je trku završio za 7 minuta, 19 sekundi i 70 stotinki, iza prvoplasiranog čamca Irske u kojem je veslao Pol O'Donovan (7:11,73) i drugoplasiranog Juki Ikede iz Japana (7:16,87).

U kvalifikacijama iskusni veslač ‚‚Tamiša" nije trošio previše snage i sve vreme je kontrolisao trku. Bez problema je izborio plasman u četvrtfinale, u koji je otišao i četvrtoplasirani iz ove grupe Kinez Điađijan Liu, dok će petoplasirani Bart Lukes iz Holandije mesto u četvrtfinalu pokušati da izbori kroz repasaž. 

Četvrtfinalna trka skifa za lake veslače na programu je u sredu, 24. avgusta, u 15 časova i 55 minuta. 

T. M.
MarketingNajnovije vesti