Veslački Savez Srbije
Veslanje

Miloš Stanojević u finalu Svetskog prvenstva

Pančevo, Čet, 03/09/2015 - 11:33
Tanja Marin
U svojoj polufinalnoj trci zauzeo 2. mesto; kroz cilj prošao za 7 minuta, 3 sekunde i 72 stotinkeReprezentativac Srbije Miloš Stanojević izborio je plasman u finale skifa za lake veslače na Svetskom prvenstvu u Ožibeleu. Stanojević je u drugoj polufinalnoj trci zauzeo drugo mesto iza slovenačkog veslača Rajka Hrvata i sutra će se boriti za medalju. 

Stanojević je danas veslao sporije nego u kvalifikacijama i četvrtfinalu (7:03:72), ali pošto plasman u finale obezbeđuju tri prvopasirana čamca iz obe polufinalne trke, bilo je dovoljno da se nađe među najboljom šestoricom lakih veslača. S obzirom da nije veslao najbrže što može, ali i da mu je ovo treća trka na 2000 metara za samo četiri dana, verujemo da je veslač ‚‚Tamiša", sačuvao dovoljno snage za najvažniju trku na šampionatu sveta. Što se same polufinalne trke tiče, Miloš je krenuo jako od samog starta i imao prednost na polovini staze, nakon čega je u vođstvo prešao ‚‚lakić" Slovenije. Do samog cilja reprezentativac Srbije je vodio veliku borbu za plasman u finale sa Italijanom Marčelom Mianijem i Nikolasom Trojanom iz Sjedinjenih Američkih Država. Stanojević je odbio sve njihove napade i kroz cilj prošao kao drugi iza Rajka Hrvata, dok je poslednje mesto u finalu iz ove polufinalne grupe pripalo čamcu Amerike. 

Iz druge polufinalne grupe plasman u finale su izborili čamci Velike Britanije (Džejmi Kirkvud), Nemačke (Konstantin Stajnubel) i Novog Zelanda (Adam Ling). U finalu se neće naći branilac titule prvaka sveta iz Amsterdama, Italijan Marčelo Miani, koji je postavio najbolje vreme u ovoj disciplini (6:43:37), pa će svet u ovoj neolimpijskoj disciplini dobiti novog prvaka. 

Finale Svetskog prvenstva u Ožibeleu u skifu za lake veslače na programu je u četvrtak, 4. septembra u 12:35 h. 

T.M.
MarketingNajnovije vesti