Veslanje

Miloš Stanojević u polufinalu Svetskog prvenstva

Pančevo, Sre, 02/09/2015 - 15:29
Tanja Marin
Najbolje vreme u ukupnom plasmanu: 7:00:550Reprezentativac Srbije, Miloš Stanojević, izborio je plasman u poludinale skifa za lake veslače na Svetskom prvenstvu koje se od 30. avgusta do 6. septembra održava na francuskom jezeru Ožibele. Veslač ‚‚Tamiša" je do poludinala došao pobedom u trećoj trci od četiri četvrtfinalne grupe. Kroz cilj je prošao za 7 minuta i 55 stotinki, što je najbolje ostvareno vreme u četvrtfinalu (24 čamaca). 

Tokom treće trke četvrtfinala Stanojević je na čelo izbio posle 350 metara i do samog kraja bez većih problema zadržao prvu poziciju ispred Gabora Čeprigija iz Mađarske i Jeržija Kovalskog iz Poljske, koji su takođe izborili plasman u polufinale. Milošu Stanojeviću je ovo druga pobeda u trkama na Svetskom prvenstvu, pošto je do četvrtfinala došao pobedom u svojoj kvalifikacionoj grupi. 

Polufinalne trke u skifu za lake veslače na Svetskom prvenstvu u Ožibeleu su na programu u četvrtak, 3. septembra, a Miloš Stanojević će nastupati u drugom polufinalu koje počinje u 10 i 35. 

 

T.M. 

 
MarketingNajnovije vesti