Odbojka

Mlade „Lavice" čekaju priliku da zasijaju

Pančevo, Uto, 06/09/2016 - 22:06
Tanja MarinPANČEVO, 6. septembar – Ženski odbojkaški klub „Dinamo" uveliko se priprema za početak nove takmičarske sezone u Vinerštediše Superligi Srbije. Ekipu će i ove godine predvoditi Aleksandar Vladisavljev, a kao po nekom nepisanom pravilu, ekipa će i ove sezone biti sastavljena od veoma mladih odbojkašica. Cilj kluba u ovoj sezoni je isti kao i prethodnih – afirmacija mladih igračica i priključenje juniorki u aktivnosti, treninge i igre prvog tima. 

Uglavnom sve starije igračice koje su u prethodnoj sezoni nastupale za „Dinamo" pronašle su inostrani angažman. Za sada su u klub došle tehničar Sara Đapa iz beogradskog „Asa" i primač servisa Vanja Simonović iz „Jagodine", mlada igračica, koja će za početak igrati u juniorskom timu „Lavica". U narednom periodu će, prema rečima trenera Aleksandra Vladisavljeva, klub pokušati da dovede igračice kako bi popunili pozicije u timu na kojima im fale igračice. U ovom trenutku sa pančevačkim superligaškim odbojkašicama treniraju i naše proslavljene odbojkašice i bivše reprezentativke, Sanja Starović i Brižitka Molnar. One u Pančevu trenuraju kako bi održale formu dok ne pronađu odgovarajući inostrani angažman. 

– Ovo je izuzetno mlada i perspektivna ekipa. Mi smo priključili treninzima šest, odnosno sedam igračica iz juniorskog tima, koje su prošle sezone ostvarile veoma dobre rezultate i koje su bile prvakinje Vojvodine i bile druge na Prvenstvu Srbije. Tim nije još uvek formiram, potrebna su nam pojačanja na pozicijama tehničara i još ćemo videti da li ćemo dovesti još jednog srednjeg blokera ili eventualno primača servisa. Ono što je dobro je to što je tu dosta igračica koje su igrale i prošle sezone, pa je samim tim ulazak u sistem rada olakšan, jer znaju kako se radi i na koji način se trenira. To olakšava privikavanje i novim i mlađim igračicama, rekao je trener „Dinama", Aleksandar Vladisavljev

Do početka prvenstva ostalo je više od mesec dana, a odbojkašice „Dinama" će, kako bi se što bolje pripremile za predstojeću sezonu, odigrati između 10 i 12 prijateljskih utakmica.

– Treneri nikad nemaju dovoljno vremena da urade sve ono što su planirali, posebno kada imaju ovako mladu ekipu. Sa jedne strane je lepo raditi sa njima, jer su pune elana i želje za nadmetanjem, dok sa druge stvare te mlade igračice imaju mnogo da uče, mnogo toga moraju da popravljaju, mnogo toga moraju da usavršavaju, pa zbog toga uvek manjka vremena, čak i kada treniraju dva puta dnevno. Nema sumnje da ćemo dati maksimum da što spremniji dočekamo početak prvenstva, dodao je Vladisavljev

Očekivanja i cilj kluba će i ove sezone ostati isti kao i u prethodne dve, a to je afirmacija i promocija mladih igračica na superligaškoj sceni. 

– Naravno, prethodnih sezona smo koristili priliku i mogućnost da u svoje redove dovedemo igračice poput Slađane Mirković koja je igrala kod nas u klubu prošle sezone, zatim Aleksandre Petrović, koje su bivše ili sadašnje reprezentativke Srbije. Pomagali smo im u nekoj fazi njihovih karijera, osposobljavali smo ih i vraćali nazad na veliku scenu. Još važnije od toga je promocija naših mladih igračica, što smo uspeli i prethodnih sezona, a to nas čeka i ubuduće. Čeka nas sjajna generacija devojaka koje su rođene 1998. i 1999. godine. To su devojčice koje su veoma talentovane, neke su reprezentativke, ima ih mnogo koje čekaju na red da dobiju minute na velikoj sceni, da dobiju priliku da Superligu i ja sam siguran da će one to pre ili kasnije ostvariti, ocenio je trener prvog tima „Lavica". 

Prvi pripremnu meč odbojkašice „Dinama" igraju ovog četvrka u Hali sportova na Strelištu protiv ekipe „Železničara" iz Lajkovca". Utakmica počinje u 16 časova

T. M. 

 
MarketingNajnovije vesti