Jankulov Foto: Železničar
Sport

Mladi Pančevac uspešan u reprezentaciji Makedonije

Izvor: 
G. J. Čet, 08/04/2021 - 19:37


Fudbaler Železničara Georgije Jankulov nije bio poslednjih nekoliko nedelja u sastavu svoje ekipe iz opravdanog i lepog razloga. Nastupao je za mladu reprezentaciju Makedonije koja je učestvovala na turniru u Antaliji.

Makedonci se ozbiljno pripremaju za predstojeće prvenstvo Evrope za fudbalere do 21. godinu, a Jankulov iako je još devetnaestogodišnjak dobio je poziv od selektora. Na turniru je učestvovalo 6 ekipa.

Makedonija pobedila Bugarsku sa 5-1, igrala nerešeno sa Slovačkom 2-2, a izgubila je od Kazahstana sa 2-1. Svih 25 igrača makedonske reprezentacije dobilo je podjednaku šansu, a Georgije Jankulov je prema rečima selektora Bobija Milevskog svoju iskoristio i sigurno će dobiti poziv za novo okupljanje reprezentacije u junu.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počinje u septembru, a Makedonija je u grupi sa Srbijom, Francuskom, Ukrajinom, Jermenijom i Farskim Ostrvima.

Želimo našem Pančevcu da do tad svojim dobrim igrama obezbedi opstanak Železničaru u prvoligaškom društvu, a od jeseni neka zablista i u dresu reprezentacije, a utakmica protiv Srbije sigurno će mu biti najteža.

 

 

MarketingNajnovije vesti