Sport

Mladi pančevački veslač među talentovanim sportistima Vojvodine

Izvor: 
013info Uto, 25/05/2021 - 18:54Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta uručio ugovor o stipendiranju Petru Periću, kadetu Veslačkog kluba „Tamiš“, koji se našao na spisku perspektivnih i talentovanih mladih sportista Vojvodine za 2021. godinu.

Ugovore o stipendiranju dobilo je 59 vojvođanskih sportista iz 30 sportskih grana Vojvodine, uzrasta od 14 do 20 godina.

 „Dragi sportisti, vi činite okosnicu našeg vrhunskog sporta u budućnosti i na vama je da nastavite vredno da trenirate, da ne gubite motivaciju i elan. Oduvek smo bili ponosni na činjenicu da smo zemlja vrhunskih sportista i zato je naša zajednička obaveza da tu tradiciju sledimo“, naveo je Basta.

Basta je ovom prilikom ukazao i na izuzetan značaj i doprinos trenera, kada je reč o rezultatima ovih mladih i perspektivnih članova našeg društva, jer su, kako je naglasio, nesebično delili svoje veštine i znanje, kao i roditelja, koji su bili najveći oslonac i podrška u njihovim postignućima.

„Vrlo sam počastvovan izborom za perspektivnog i talentovanog sportistu Vojvodine. Ovo priznanje i odgovarajuća stipendija došli su kao rezultat šampionskih titula u dubl-skulu na Prvenstvu Srbije, Kupu Srbije i Omladinskoj ligi Srbije. Ove rezultate ostvario sam zajedno sa partnerom iz čamca Mihajlom Markovićem i zato sam odlučio da ovu stipendiju zajednički podelimo. Veliki doprinos ovim rezultatima i dobijanju stipendije dao je naš trener Ignjat Radovanović“, rekao je Petar Perić posle potpisivanja ugovora sa Pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Danetom Bastom.

 
MarketingNajnovije vesti