Panonci na Vrbas kidsu Foto: Privatna arhiva
Sport

Najmlađi “Panonci” u Pančevo doneli pregršt medalja sa atletskog mitinga u Vrbasu

Izvor: 
013info Pon, 13/06/2022 - 11:02U nedelju, 12 juna u organizaciji vrbaškog atletskog kluba i uz pomoć volontera AK "Panonija" iz Pančeva i srbobranskog atletskog kluba održan je treći po redu tromeč na atletskoj stazi koja se nalazi u okviru Centra za fizicku kulturu Vrbasa.

Ovo druženje, koje već polako prerasta u tradiciju, za cilj ima takmičenje najmlađih kategorija – uzrasta atlestkih školica koji tako stiču prva iskustva na atletskim takmičenjima na tartan stazi.

Atletski miting "Vrbas kids 3" je bio veoma posećen, a učestvovalo je preko 100 atletičra. Održane su trke na 60, 200 i 600 metara kao i skok u dalj, bacanje vorteksa i trka štafeta.

Pančevačka Panpnija je iz Vrbasa donela 37 medalja u naš grad.

Najmlađi osvajači medalja u disciplinama 60m, bacanju vorteksa i štafeti su tako postali Aron Stojić, Sreten Ilić, Ilija Kolar, Srđan Nikolić, Tijana Manić, Nevena i Jovana Carina.

Petar Sekulović i Ivan Obradinov su u kategoriji pionira i juniora osvojili medalje u disciplinama 60m, vorteks i skoku u dalj.

Oni su i kao članovi štafeta zaradili još po jednu medalju.

Veliki doprinos i pomoć u tehničkoj organizaciji ovog mitinga dali su i Branislav Kolar i Zoran Stojić.

Na kraju je mix štafeta atletskih skoliša osvojila bronzu, a isti uspeh postigla je i pionirska šrafeta.

AK Panonija poziva sve ljubitelje trčanja kroz prirodu na "Fox Trail" koji će se održati u Devojačkom Bunaru 6. novembra. Prijave su preko sajta Trka.rs.

 
MarketingNajnovije vesti