Powerlifting

Novak Lukić i Filip Vlajić prvaci Balkana u powerlifting-u

Pančevo, Ned, 29/05/2016 - 22:39
Tanja Marin


Powerlifting savez Srbije i Sportski savez Smedereva organizovali su u subotu 28. maja u ovom gradu Balkansko prvenstvo u klasičnom powerlifting-u, po pravilima Međunarodne powerlifting federacije (IPF). Veoma uspešan nastup na ovom takmičenju, koje je po prvi put organizovano u našoj zemlji, imali su članovi Powerlifting kluba ‚‚Spartans" iz Pančeva sa pet osvojenih medalja: dva zlata, dva srebra i jedna bronza. 

Na Balkanskom prvenstvu u Sportskog hali u Smederevu nastupilo je 60 takmičara iz nešto više od 10 klubova iz cele regije. U veoma jakoj konkurenciji takmičara iz Grčke, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije, pančevački dizači tegova uspeli su da se okite titulama prvaka Balkana u konkurenciji juniora i seniora. Novak Lukić je u konkurenciji juniora do 93 kilograma osvojio 1. mesto, pošto je u tri discipline powerliftinga podigao ukupno 545 kg (200 kg iz čučnja, 120 iz bench pres-a, 225 kg iz mrtvog dizanja). Ovaj rezultat mu je doneo i peto mesto u konkurenciji seniora.

 

powerlifting.jpg

 

Senior FIlip Vlajić, nastavlja da iz dana u dan podiže sopstvene granice, a ovog puta mu je za rukom pošlo i da postavi novi nacionalni rekord u mrtvom dizanju u konkurenciji dizača težine do 74 kilograma. Svoj lični rekord u ovoj disciplini nadmašio je za 15 kg, pa sada njegov lični i državni rekord oznosi 205 kg. Do titule prvaka Balkana u powerliftingu došao je podigavši i 160 kilograma iz čučnja, odnosno 110 kilograma u disciplini bench press.

PK ‚‚Spartans"
powerlifting.jpg

 

U istoj konkurenciji (takmičari do 74 kg), do medalja je došao još jedan takmičar kluba ‚‚Spartans", junior Aleksandar Živković. On je u konkurenciji seniora zauzeo treće mesto, dok je u svojoj uzrasnoj kategoriji osvojio srebrnu medalju. Njegovi rezultati su bili: 90 kg čučanj, 70 kg bench press, 140 kg mrtvo dizanje.

 

PK ‚‚Spartans"
powerlifting.jpg

Najbolja Srpkinja u konkurenciji dizačica do 72 kilograma, Snežana Milošević, osvojila je srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu ukupnim rezultatom od 177,5 kilograma (42.5 kg čučanj, 55 kg bench press, 80 kg mrtvo dizanje). 

Treba istaći i veoma dobar rezultat Kristijana Rajkovića koji je zauzeo 8. mesto u izuzetno jakoj konkurenciji takmičara do 93 kilograma težine. On je iz čučnja podigrao 172.5 kg, iz bench press-a 150 kg, dok je iz mrtvog dizanja podigao tegove teške 205 kilograma. 

T. M.
MarketingNajnovije vesti