Strelci
Sport

Nove medalje za pančevačke strelce. Briljirala Iva Rakonjac

Izvor: 
013info Pon, 11/04/2022 - 18:12Strelci Streljačke družine Pančevo 1813 su proteklog vikenda nastupili na Prvenstvu Vojvodine za pionire koje je održano u našem gradu, te Prvenstvu Vojvodine za juniore i seniore. Na svim takmičenjima pančevčači strelci okitili su se medaljama.
 
Ekipa pionira pištoljem je treća a Ognjen Bunčić četvrti pištoljem a sedmi puškom
 
Proteklog vikenda je u Pančevu održano Prvenstvo Vojvodine za pionire i pionirke, vazdušnim pištoljem i puškom na kojem je nastupilo sedmoro takmičara Streljačke družine ''Pančevo 1813'', koja je bila ujedno i odličan domaćin prvenstva.
 
Ekipa pionira pištoljem je osvojila treće mesto, a najuspešniji je bio Ognjen Bunčić, koji je osvojio četvrto mesto sa 166 krugova . Za ekipu su nastupili Jovan Kondić sa 134 kruga i Fili Stefanović.
 
Ekipa pionira puškom je osvojila šesto mesto, Ognjen Bunčić je sedmi sa 178 krugova, a nastupili su za ekipu još  Aleksej Papović sa 168 i Mijat Milić 116 krugova. Ognjen Lukić nije nastupio zbog bolesti.
 
Ana Negovanović je sa 150 krugova bila jedina učesnica od pionirki i kao i svi pioniri, je ispunila normu za učešće na Prvenstvu Srbije koje će biti održano 07.maja u Subotici.
 
Streljaštvo: Prvenstvo Vojvodine za juniore i seniore u Zrenjaninu
 
Proteklog vikenda je u Zrenjaninu održano i Prvenstvo Vojvodine po C programu za juniore i seniore, serijskom vazdušnom puškom. Streljačka družina ''Pančevo 1813'' je nastupila sa 13 takmičara i sa sve četiri ekipe.
 
Najuspešnija je bila Iva Rakonjac, koja je osvojila dve medalje i znatno doprinela da obe ekipe, juniorki i seniorki osvoje drugo mesto. Najpre je Iva osvojila srebrnu medalju u konkurenciji juniorki sa 370 krugova , a sa 378 krugova u konkurenciji sweniorki je osvojila zlatnu medalju. Za ekipu juniorki su nastupile još Teodora Kondić sa 359 i Marina Mijatović sa 319 krugova, a za ekipu seniorki, pored Ive su nastupile Teodora Kondić sa 363 i Mirjana Stojanović sa 333 krugova i pojedinačno još Marina Mijatović sa 338 i Snežana Fodor sa 315 krugova.
 
Za ekipu juniora su nastupili Nemanja Đorđević sa 337 i Ognjen Bunčić sa 335 krugova, a Ognjen Lukić nije nastupio zbog bolesti, ali će moći da nastupi na Prvenstvu Srbije 08.maja u Subotici, kao i ekipa juniora.
 
Ekipa seniora je osvojila sedmo mesto, a najuspešniji je bio dvanaesti (od 44 seniora) Dalibor Pavlović sa 365 krugova , a slede Dragutin Dimitrijević sa 349 i Jovan Pavlica sa 334 kruga.
 
 
Svi su stekli pravo nastupa na Prvenstvu Srbije 08.maja u Subotici, a moguće su i izmene članova ekipe, radi ostvarivnja višeg plasmana.
 
Narednog vikenda će biti finalno kolo Lige pionira Vojvodine u Uljmi, a za dve nedelje će u Novom sadu biti Finale Lige kadeta i mlađih juniora Vojvodine.
 
 MarketingNajnovije vesti