Zorana Arunovic printscreen
Sport

Nove medalje za Srbiju na IP Beograda, Zorana Arunović nastavila zlatan niz

Izvor: 
Danas Ned, 11/12/2022 - 08:07Srpski reprezentativci u streljaštvu su drugog dana Internacionalnog prvenstva Beograda osvojili dve zlatne, dve srebrne i tri bronzane medalje u seniorskoj konkurenciji, dok su u većini disciplina u juniorskoj kategoriji dominirali, saopštio je večeras Streljački savez Srbije (SSS).

Zlatne medalje u kategoriji vazdužni pištolj osvoli su Zorana Arunović i Duško Petrov, a Arunović je, posle dva dana najuspešniji učesnik turnira, nakon što je u petak zajedno sa Damirom Mikecom trijumfovala u takmičenju miks parova, a danas i u pojedinačnoj konkurenciji „Trofeja Beograda".

U finalu pištoljem Brankica Zarić osvojila je bronzanu medalju, dok su Eleonora Radulović i Jelena Todorović osvojile peto, odnosno sedmo mesto.

Posle takmičenja juniorki pištoljem na pobedničko postolje popele su se srpske takmičarke Eleponora Radulović je osvojila zlato, srebro je pripalo Jovani Todorović, a bronza Marti Novović.

I sva tri odličja u takmičenju pištoljem za muškarce, otišla su u ruke srpskih strelaca, a najbolji strelac sveta vazdušnim pištoljem u 2022, Damir Mikec je na trećoj poziciji, a u meč za zlato prošli su Duško Petrov i Dimitrije Grgić, da bi Petrov za prvo mesto nadmašio Grgića a sa 10 razlike (16:6).

Najuspešniji srpski junior bio je Luka Milošević , osvajač srebra u omladinskoj konkurenciji Vazdušnom puškom za muškarce do zlata je došao hrvatski reprezentativac Petar Gorša, a treći je bio Goršin zemljak Andrija Mikuljan.
MarketingNajnovije vesti