AK ‚‚Dinamo"

Atletika

Novo zlato i lični rekord za Zoranu Barjaktarović

Pančevo, Ned, 08/05/2016 - 13:32
Tanja MarinNa 54. Međunarodnom mitingu ‚‚Mađar So." koji je u subotu održan u Senti atletičarka ‚‚Dinama", Zorana Barjaktarović je došla do drugog zlata u samo nedelju dana. U veoma jakoj konkurenciji ostvarila je pobedu u sprintu na 100 m uz obaranje ličnog rekorda - 11,88. Ovaj rezultat joj je omogućio da bude proglašena za najbolju atletičarku mitinga. Još jedna atletičarka ‚‚Dinama", Tamara Polić osvojila je srebrnu medalju u trci na 400 metara. 

Novim ličnim rekordom Zorana je potvrdila odličnu formu u kojoj se nalazi posle pripremnog perioda i sada je veoma blizu ostvarivanju normi za velika međunarodna takmičenja popot Mediteranskih igrara, Prvenstva Evrope za seniore i Olimpijskih igara (kvalifikaciona norma za OI - 11,32 s). Druga reprezentativka Srbije iz redova ‚‚Dinama", Tamara Polić svoju trku je završila za 58,60 sekundi, što je njen najbolji rezultat u ovoj sezoni. Tamara vredno radi i podiže formu za najvažnije takmičenje u ovoj sezoni, Svetsko juniorsko prvenstvo koje će u julu biti održano u poljskom gradu Bidgošću. 

atletika.jpg

AK ‚‚Dinamo" 

Trener ‚‚Dinama" Ljupčo Cvetkoski izuzetno je zadovoljan rezultatima i formom svojih takmičarki i ističe da se nada da će u naredne dve do tri nedelje Zorana uspeti da ostvari san i plasira se na najznačajnija svetska seniorska takmičenja. On je dodao da sadašnji rezultati pokazuju da je pripremni period iza njih odrađen najbolje do sada i da je siguran da takmičare ‚‚Dinama" u nastavku sezone očekuju još bolji rezultati. 

T. M. 

 
MarketingNajnovije vesti