Odbojka

Odbojkašice ‚‚Odbojke 013" počele pripreme za novu sezonu

Izvor: 
013info Čet, 13/08/2015 - 15:26
Sa tri pojačanja u novu sezonuPosle odlične prethodne sezone tokom koje su izborile plasman u Drugu ligu, odbojkašice ekipe ‚‚Odbojka 013" vredno se pripremaju za novi izazov i takmičenje u višem rangu. Jedan od najmlađih kolektiva u Pančevu je za dve sezone uspeo da dođe do trećeg ranga takmičenja sa timom koji čine igračice iz Pančeva, a od kojih većina nije ni punoletna. Politika kluba je da radi i stvara sopstveni igrački kadar koji će svojim napretkom omogućiti i na napredak kluba ka najvišem rangu takmičenja, Vinerštediše Superligi Srbije

U novoj sezoni ekipu sa klupe neće predvoditi dosadašnji trener Dragoljub Stojanović, već sportski diretkor i trener, Ivan Radivojević.

- Mislim da smo na vreme krenuli da se pripremamo. Devojke su sve tu, sa izuzetkom srednjeg blokera Jovane Milošević. Sa devojkama koje su tu od prošle godine i pojačanjima nadamo se da ćemo uklopiti jednu ekipu koja će ove sezone u Drugoj ligi da pruži zapažene rezultate. U ovoj fazi priprema radimo u sali OŠ ‚‚Borislav Petrov - Braca" i na Sportskom centru ‚‚Mladost". To je ujedno i najteži deo priprema tokom kojeg radimo na fizičkoj spremi, kako bismo u što boljoj formi dočekali početak prvenstva, istakao je Ivan Radivojević.

3.jpg

Pred početak priprema ekipu ‚‚Odbojka 013" pojačale su tri igračice Aleksandra Gaić, Svetlana Ćirilov i Anđela Lađević, Pančevke koje će svojim iskustvom pomoći mlađim igračicama kako na treninizima, tako i na terenu tokom sezone. 

- Devojke koje su došle tokom pauze između prvenstva dobro su se uklopile u ovu mladu ekipu. Očekujemo veliki napredak ove sezone kod igračica uz stručni radi koji forsiramo već duže vreme. Jedno je sigurno - koliko budemo radili takvi će nam i plasman biti. Videćemo i jačinu ostalih ekipa u ligi. Sigurno tu ima i iskusnih ekipa i ekipa koje su slične našoj, tako da očekujemo solidan rezultat ove godine. Naravno, očekujemo i korektan individualan napredak kod igrača, što u tehničkoj spremi, što u fizičkoj, kako bi se igralo dobro u ovoj rangu takimičenja, dodao je Radivojević.

Za razliku od mnogih klubova u Srbiji, koji jure visoke rezultate već u prvim sezonama postojanja kluba u ‚‚Odbojci 013" situacija je drugačija pošto se velika pažnja posvećuje radu sa trenerima i njihovom stručnom usavršavanju, kao i temljnom radu sa svim mlađim uzrasnim kategorijama. Politika kluba je stvaranje igrača, što zahteva vreme, pa ni ne očekuju instant rezultate. 

- Mi smo u klubu standardizovali rad, tako da svi treneri, od najmlađih kategorija pa do prvog tima, rade po istom principu. Svakog meseca smo sa trenerima imali radionicu na kojoj smo usaglašavali stavove oko tehnike, radili na tom planu i mislim da će u nekom narednom periodu doći na videlo sve što se radi. Važno je to što se naš klub oslanja na svoju decu, sve su to igračice koje su ponikle u ovom klubu i naša politika je da igračice iz mlađih selekcija dolaze u prvi tim i da tu stiču iskustvo i da prave seniorske korake, koji su potrebni u razvoju jednog igrača. Svedoci smo danas da u našem sportu veoma mlade igračice igraju u najvišim rangovima takmičenja zbog nedostatka igračica i njihog ranog odlaska u inostranstvo. U tom procesu preskaču veoma bitan deo u njihov igračkom sazrevanju na prelasku iz kadetskog u juniorski i juniorskog u seniorski uzrast. Mi ćemo se u klubu truditi da ta rana specijalizacija ne bude toliko rano i da igrači na vreme dođu u seniorski tim, ocenio je trener ‚‚Odbojke 013". 

2.jpg

Takmičenje u Drugoj ligi počinje sredinom oktobra, što seniorskom sastavu kluba ‚‚Odbojka 013" daje dovoljno vremena da se pripremi za prvenstvo. U narednom periodu ekipa će odigrati desetak prijateljskih utakmica. 

- Trudićemo se da u pripremnom periodu odigramo optimalan broj utakmica, što znači da odigramo utakmice sa ekipama koje se takmiče u našem ragu ili eventualno sa malo jačim ekipama koje nastupaju u Prvoj ligi. Trenutno ugovaramo turnir koji će biti održan u Pančevu, sa ekipa koje su nam bliske, iz Beograda i Južnog Banata. Sigurno ćemo i mi ići na jedan turnir. Očekujem da materijalizujemo rad sa treninga kroz pripremni period i kroz dovoljan broj prijateljskih utakmica. Optimalan broj utakmica je između 10 i 12, kako bismo spremni dočekali početak sezone, rekao je za kraj razgovora za 013info Ivan Radivojević. 

 

T.M.

 
MarketingNajnovije vesti