Sport

Pančevačka atletičarka, Zorana Barjaktarović, peta na Mediteranskim igrama

Pančevo, Pet, 10/06/2016 - 22:51
Aleksandar StojkovićAtletičarka pančevačkog Dinama Zorana Barjaktarović prošlog vikenda je nastupila na Mediteranskim igrama u Tunisu u trkama na 100 i 200 metara.

Zorana je u trci na 100 m zauzela peto mesto rezultatom 11,87 dok je na 200m istrčala lični rekord 24,40.

Konkurencija je bila izuzetno jaka jer su bile prisutne sve najbolje sprinterke mediteranskih zemalja.

Zorana Barjaktarović je tek ove godine ušla u seniorsku kategoriju, te je bila najmlađa među finalistkinjama.

Posle ovog takmičenja, Zoranu očekuje Prvenstvo Srbije za seniore, a zatim i Prvenstvo Balkana za seniore u Pitestiju (Rumunija). Posle tih takmičenja saznaćemo da li je i ona učesnik Prvenstva Evrope za seniore u Amsterdamu (Holandija). Zoranini rezultati su sve bolji pa njen trener, Ljupčo Cvetkovski, očekuje da će i ovaj cilj ispuniti.

Još jedan atletičar pančevačkog Dinama je branio boje atletske reprezentacije Srbije. Miloš Milovanović je bio u sastavu seniorske reprezentacije Srbije u planinskom trčanju. Takmičenje je održano u Staroj Zagori (Bugarska), a Miloš je sa svojim reprezentativim drugovima zauzeo 4. mesto.

Atletski klub Dinamo u narednih nekoliko vikenda očekuju nekoliko veoma važnih takmičenja, kao što su prvenstva Srbije u svim uzrastnim kategorijama, kao i prvenstva Balkana, evropska i svetska. Nadamo se da će pored Zorane Barjaktarović, Miloša Milovanovića i Tamare Polić još nekoliko atletičara pančevačkog kluba izboriti nastup za reprezentaciju Srbije. Potencijalni kandidati za reprezentaciju Srbije su: Ivan Božanić, Anđela Tasić, Stefan Mihajlov, kao i Nikola Radovanović..   
MarketingNajnovije vesti