Foto:Crne rode
Sport

Pančevački izviđači uspešni na takmičenjima

Izvor: 
013info Ned, 21/05/2023 - 20:18 U prethodnih mesec dana,  pančevački izviđači  učestvovali su na nekoliko takmičenja i ostvarili zapažene rezultate.

Ovog vikenda , od 19. do 21. maja, bili su gosti u Beloj Crkvi. Naime, odred izviđača " Žarko Zrenjanin Uča" , iz tog mesta, organizovao je četrnaesti put noćno orijentaciono takmičenje, pod nazivom ,"NOT 14 BELA CRKVA". Pored mladih učestvovali su i stariji Izviđači.

Odred "Crne rode”  iz Pančeva , vodila je načelnica Anđela Goja , zastavnik je bio Bogdan Makedonac koji se pridružio ekipi iz Kovačice. Učestvovale su ekipe iz Beograda, Obrenovca ,Temerina i Kovačice.

Prethodnog vikenda, Odred izviđača " Beli bor"  iz Mramoraka, pripremio je i organizovao susret i takmičenje izviđača radoznalaca i poletaraca, pod nazivom ",Cvetovi maja -Mramorak 2023". Pored domaćina učestvovale su i ekipe iz Obrenovaca, Valjeva, Nove Plane, Starčeva i Pančeva.

Ekipu "Crnih roda "  pod nazivom "Svi za jednog -Jedan za sve " predvodila je Paulina Gojan. Ostvarili su drugo mesto, pored pehara i diplome pančevački izviđači su sa takmičenja doneli i medalje.

mramorak.jpg

Foto: Crne rode

 

Zapažen uspeh "Crne rode" ostvarile su i na drugom orijentacionom takmičenju “Čočetovo noćno organizovano tumaranje” koje je priredio odred “Ratko Vujović Čoče” iz Opštine Rakovica. Takmičenje je trajalo tri dana a kamp je bio podignut u Pionirskom gradu na Košutnjaku. "Crne rode"  osvojile su treće mesto.

 
MarketingNajnovije vesti