Strelci
Sport

Pančevački strelci blistali na Prvenstvu Srbije

Izvor: 
013info Pon, 18/07/2022 - 13:22Pančevački strelci su još jednom pokazali koliko su dobri. Proteklog vikenda oni su u grad na Tamišu doneli nekoliko naslova prvaka Srbije.

Iva Rakonjac je postala kadetska šampionka Srbije u trostavu vazdušnom puškom. Takmičenje je održano u Novom Sadu, a Iva je upucala 586 krugova.

Na istom takmičenju je ekipa kadeta SD Pančevo 1813 osvojila srebrnu medalju. Ekipu su činili Nemanja Dragojević, Ognjen Bunčić i Ognjen Lukić.

Ivin brat Aleksa Rakonjac je takođe postao šampion Srbije, ali malokalibarkom puškom. On je u disciplini trostav do zlata stigao upucavši u osnovnom meču 580 krugova, da bi u finalnom meču pobedio Marka Ivanovića iz Kragujevca rezultatom 16:12.  Takmičenje je takođe održano u Novom Sadu.

Iva Rakonjac je osvojila sedmo mesto u konkurenciji juniorki u trostavu malokalibarskom puškom, a Teodora Kondić je bila četrnaesta.

I pištoljaši su u Pančevo doneli zlata. Ekipa juniora SD Pančevo 1813 osvojila je prvo mesto u disciplini 60 metaka malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora.

Marko Ninković je sa upucanih 519 krugova osvojio zlatnu medalju i time odbranio šampionsku titulu od prošle godine. Velimir Ninković je bio četvrti, a Stefan Kešišijan sedmi.

Ekipa juniora SD Pančevo 1813 je nastupila i u disciplini malokalibarski sport pištolj 30 metaka precizna + 30 metaka brze paljbe i osvojila srebrnu medalju.

Marko Ninković je u ovoj disciplini bio drugi, Velimir Ninković četvrti, a Stefan Kešešijan šesti.

Već narednog vikenda, pančevački strelci će nastupiti na Međunarodnom takmičenju Grand-prix Novog Sada. 
 MarketingNajnovije vesti