Streljaštvo
Sport

Pančevački strelci sjajni na Prvenstvu Srbije - Iva Rakonjac najuspešnija

Izvor: 
013info Pon, 09/05/2022 - 15:32Proteklog vikenda u Subotici je održano Prvenstvo Srbije po B razvojnom programu za pionire puškom i pištoljem i C programu SSS, serijskom vazdušnom puškom za juniore i seniore, a iz Streljačke družine''Pančevo 1813'' je nastupilo 22 takmičara u svim kategorijama, koji su potvrdili uspehe iz prethodnih godina i bili među najuspešnijim klubovima Prvenstva.
 
 
Iva Rakonjac je bila najuspešnija takmičarka prvenstva. Ona je osvojila dve medalje - zlatnu medalju  u konkurenciji juniorki sa 374 kruga, a u konkurenciji seniorki je sa 372 kruga osvojila srebrnu medalju (2 kruga do prve).
 
Teodora Kondić je osvojila srebrnu medalju u kategoriji juniorki sa 360 krugova, a sa Ivom i Marinom Mijatović (338) je osvojila i pehar za drugo mesto u konkurenciji juniorki serijskom vazdušnom puškom.
 
Ekipa seniorki je osvojila pehar za treće mesto, a pored Ive i Teodore nastupila je za ekipu i Mirjana Stojanović sa 333 kruga, kao i pojedinačno Snežana Fodor sa 329 krugova.
 
Ekipa seniora je osvojila treće mesto, a nastupili su Dalibor Pavlović, koji je osvojio srebrnu medalju sa 373 kruga, Gabriel Dautović koji je bio peti sa 371 krugom i Nemanja Đorđević sa 343 kruga. Nemanja je pretodno nastupio i u kategoriji juniora serijskom vazdušnom puškom sa 346 krugova, Juniori ju osvojili ekipno peto mesto a pored Nemanje su nastupili Ognjen Bunčić sa 347 i Ognjen Lukić sa 328 krugova.
 
Ognjen Bunčić je osvojio srebrnu medalju u kategoriji pionira serijskom vazdušnom puškom Zastava sa 184 kruga i znatno doprineo ekipi pionira da osvoji šesto mesto u konkurenciji 25 ekipa. Za ekipu su nastupili pored Bunčića, Ognjen Lukić sa 171 i Aleksa Papović sa 164 kruga, koji je uspešno debitovao kao i pionirka Ana Negovanović sa 150 krugova.Ekipno su odlučivale nijanse, tako da im je do trećeg mesta nedostajalo tri, do drugog šest, a do prvog mesta samo deset krugova.
 
Ekipa pionira pištoljem je osvojila osmo mesto, za koju su nastupili Jovan Kondić sa 170, Ognjen Bunčić sa 159 i Ognjen Lukić sa 151 krugom.
 
Na ovom najmasovnijem takmičenju je bilo 430 takmičara iz 53 srpska kluba.
 
 
Ovim takmičenjem se završavaju zvanična takmičenja vazdušnim oružjem i   počinje sezona takmičenja vatrenim oružjem, već narednog vikenda u Novom Sadu, prvim kolom Kupa SS Srbije.MarketingNajnovije vesti