Foto:SD Pančevo 1813
Sport

Pančevački strelci uspešni na Kup-u Srbije u Smederevu

Izvor: 
013info Pon, 27/02/2023 - 14:05Strelac Marko Ninković pobedio je u kategoriji mlađih juniora pištoljem na Kup-u SS Srbije održanom u Smederevu, dok je Iva Rakonjac zauzela treće mesto puškom među mlađim juniorkama. 

Marko Ninković je osvojio zlatnu medalju sa ubedljivim rezultatom od 562 kruga i osvojio još 12 bodova za učešće u Finalu Kupa.

Iva Rakonjac je osvojila bronzanu medalju  sa visokim rezultatom od 395 krugova, i osvojila novih 8 bodova za učešće u Finalu Kupa .

Foto:SD "1813 Pančevo"
iva streljaštvo

 Na takmičenju je učestvovalo osam takmičara Streljačke družine''Pančevo 1813''.

Tri boda je osvojio i pionir Jovan Kondić za osmo mesto u disciplini pištoljem sa rezultatom od 173 kruga.

Nastupili su i Ognjen Bunčić sa 479 krugova pištoljem i 548 puškom, i Nemanja Đerđević sa 509 krugova pištoljem i 551 puškom.

Priliku za osvajanje novih bodova će mladi strelci imati u trećem kolu 11.marta u Nišu, gde će se zatim 18.marta održati i Finale Kupa SS Srbije.

Inače, proteklih dana u Smederevu  održane su i pripreme juniorske reprezentacije Streljačkog saveza Srbije za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se održati od 2.marta u Talin-u glavnom gradu Estonije 

Na tom takmičenju,nastupiće deset takmičara iz Srbije vazdušnom puškom i pištoljem ,među kojima su i dva takmičara iz Streljačke družine''Pančevo 1813''.

Aleksa Rakonjac, juniorski šampion Srbije vazdušnom puškom i Marko Ninković,juniorski vicešampion Srbije vazdušnim pištoljem.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti