Foto: pixabay
Sport

PANČEVO: Četvrti "Pančevo open" počinje u utorak

Izvor: 
Omladinska redakcija 013info - Relja Jarkovački Pet, 19/08/2022 - 10:34Međunarodni šahovski turnir Pančevo open - leto 2022 održaće se u prostorijama Narodnog muzeja Pančevo od 23. do 31. avgusta. Organizatori turnira su ŠK „Aljehin“ iz Pančeva i Šahovski savez Vojvodine uz podršku Narodnog muzeja Pančevo.

Kao i prošlog puta ŠK ,,Aljehin" planira nekoliko turnira za Pančevo open - kadetski rapid turnir, blitz turnir i rejtingovani turnir po Švajcarskom sistemu od devet kola.

Ovo je četvrti turnir ovog tipa, prethodni je organizovan krajem februara ove godine i na njemu je učestvovalo četrdeset i tri igrača iz nekoliko država, pobednik je bio pančevac Jovan Radlovački. Pravo učešća na turnirima imaju svi zainteresovani šahisti. 

Šahovski klub ,,Aljehin" i Šahovski savez Vojvodine godinama u nazad rade na tome da Pančevo postane jedan od centara ovog plemenitog sporta. Članovi Aljehina osvajaju medalje i pehare na različitim lokalnim kao i međunarodnim turnirima u Srbiji i van nje. Turniru je moguće pristupiti kao gledalac, jedino je potrebno da se ne remete igrači. 

 Raspored turnira u okviru Pančevo open-a izgleda ovako:

-Od utorka, 23. avgusta, do srede, 31. avugsta biće rejtingovani turnir po Švajcarskom sistemu od devet kola. Tempo igre je 90 minuta + 30 sekundi po igraču, prva partija će početi u utorak u 17 časova, dok će ostalih osam biti od 18 časova. Upisnina za turnir iznosi 3000 dinara.

-Kadetski rapid turnir organizovaće se u subotu, 27. avgusta, od 10 časova. Upisnina je 500 dinara, igra se 7 kola, po grupama. 

-Blitz turnir održaće se u nedelju, 28. avgusta, od 11 časova. Upisnina je 300 dinara. 

U slučaju da ste zainteresovani da se oprobate na turnirima možete se prijaviti na telefon 0613053137 ili na mejl [email protected]

 

 
MarketingNajnovije vesti