Sport

PANČEVO: Deset medalja za atletičare Tamiša na "Trci prijateljstva"

Izvor: 
013info Pon, 17/10/2022 - 17:50U nedelju, 16. oktobra, u Surčinu je, na kompleksu Vojnog sportskog centra, održana atletska trka pod nazivom  “Trka prijateljstva Surčin 2022". Organizator takmičenja je bio AK "Surčin",koji je pokrenuo inicijativu da se od naredne sezone obnovi jedna od najvećih  atletskih uličnih trka u Srbiji i regionu,koja se do pre 15 godina tradicionalno održavala u Surčinu.

Na startu je bilo okupljeno nešto vise od 100  atletičara, uzrasta od atletskih škola do mlađih juniora.

Atletski klub "Tamiš" je, predvođen trenerom Zoranom Kocićem, učestvovao sa 24 atletičara i osvojio čak 10 medalja.

U trci atletskih škola B, na deonici od 200m, Milica Slavujac je pobedila i osvojila zlatnu medalju, a Una Vojvodič  srebrnu.

U istoj kategoriji kod dečaka ,Konstantin Nikolić je na istoj deonici osvojio srebrnu medalju,a Vojin Zekanović  bronzanu.

U trci atletskih škola A, na deonici od 250m, Dunja Vučković je ubedljivo i ovaj put osvojila zlatnu medalju i još jednom povrdila svoj veliki atletski talenat.

U kategoriji starijih atletskih škola na deonici od 300m, Filipa Tomić je prva prošla kroz cilj i osvojila svoju prvu zlatnu medalju.

Velika nada AK "Tamiš", za sledeću atletsku sezonu, Nađa Cvetković je u kategoriji pionirki ubedljivo trijumfovala na deonici od 400m i osvojila  zlatnu medalju.

U kategodiji pionira Veljko Hrnjez  je u trci na 500m ubedljivo pobedio i osvojio zlatnu medalju,a treba podsetiti da je Veljko pored trčanja i državni šampion u sportskom  hodanju na 1000m za tekuću atletsku sezonu.

Kod mlađih juniorki (18) u trci na 600m sjajne su bile- Tara Milenković,  koja je osvojila srebrnu medalju i Anđela Nikolić bronzanu.

Treba napomenuti da se organizator potrudio da svim atletičarima, koji su prošli kroz ciljnu kapiju, dodeli učesničku medalju, a  svakom atletskom klubu poklonio je i zlatni pehar.

Velike zasluge za sjajnu organizaciju trke, širok nagradni fond i prijano okruženje, idu na adresu gospodina Zvonka Lozančića predsednika AK "Surčin", sa željom da sledeće sezona atletska trka u Surčinu dobije međunarodni karakter.
MarketingNajnovije vesti