Školski sport

Pančevo domaćin Svetskog školskog prvenstva u odbojci

Pančevo, Uto, 21/06/2016 - 17:03
Tanja MarinPANČEVO – Od 25. juna do 3. jula u Beogradu i Pančevu biće održano 24. Svetsko školsko prvenstvo u odbojci. Na školskom Svetskom prvenstvu Srbiju će predstavljati Srednja škola „Veliko Gradište” u muškoj konkurenciji i beogradska Sportska gimnazija u ženskoj. U Hali sportova na Strelištu u Pančevu biće odigrano 6 utakmica u grupnoj fazi, a zatim još 8 mečeva u daljoj fazi takmičenja. Mečeve u Pančevu igraće timovi iz Irana, Nemačke, Danske i Jermenije.

Tim povodom, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, kao jedan od članova organizacionog komiteta, napomenuo je da je ponosan što će Pančevo biti domaćin Svetskog školskog prvenstva u odbojci i pozvao sve ljubitelje sporta da dođu i gledaju utakmice, posebno jer će ulaz u Halu sportova biti besplatan. Gradonačelnik je takođe pozvao sve sugrađane da pokažu gostoprimstvo svim ekipama i time potvrde da je Grad Pančevo – grad sporta.

Gradski menadžer, Aleksandar Farkaš, u ime resora za sport i u ime Sportskog saveza Pančeva pozvao je sve zainteresovane da se odazovu i pomognu u organizaciji i volontiranju, uz slogan svetskog prvenstva ZVONI – ODBOJKA ZOVE!

Očekuje se da će tokom prvenstva biti angažovano oko 200 volontera. Svaka ekipa, koja učestvuje na prvenstvu, imaće svog volontera.

Resor za sport i Grad Pančevo pozivaju sve Pančevce, koji su zainteresovani da volontiraju i da pomognu organizaciji ovog velikog i lepog događaja, da se jave na broj tehničkog partnera u organizaciji OK „Odbojka 013“ (063 811 89 97), putem Facebook stranice Odbojka 013 ili na mail [email protected].

Više informacija svi zainteresovani mogu naći na sajtu http://wscserbia.com/

Raspored utakmice koje će biti odigrane u Hali sportova na Strelištu, u prvoj fazi takmičenja:

26. jun

– 14:00 časova; Iran Jermenija

– 16:00 časova; Nemačka Danska

27. jun

– 10:00 časova; Jermenija Danska

– 12:00 časova: Iran Nemačka

– 14:30 časova: Nemačka Jermenija

– 16:30 časova: Danska Iran  

 
MarketingNajnovije vesti