Novac Foto: PickPik
Sport

PANČEVO: Džudisti zatražili da gradonačelnik Stevanović objavi kako se dele pare klubovima - višegodišnje nezadovoljstvo kulminiralo

Izvor: 
013info Čet, 18/03/2021 - 17:26Dva džudo kluba, Jedinstvo iz Kačareva i Akademija Jočić iz Starčeva, zatražila su od gradonačelnika Aleksandra Stevanovića i sportski gradskih vlasti iz Sportskog saveza i Komisije za vrhunski sport da rezultate konkursa za sufinansiranje u oblasti sporta objave "javno, vidljivo i čitko u lokalnom štampanom mediju" kao i da se objavi i raspis istog konkursa.
 
Inicijativu su pokrenuli na osnovu rezultata konkursa koji su očigledno poznati pojedinačnim klubovima poznati, ali zbirno nisu objavljeni. 
 
Oni traže da im se, kao i široj javnosti, objasni "po kom osnovu se sredstva raspoređuju te po kom osnovu se privileguje grupa klubova u korišćenju gradskih resursa a posebno u pomenutoj raspodeli novca". 
 
Od nadležnih posebno traže tumačenje "u delu tretmana silnih i moćnih sportskih kolektiva koji se nalaze u naseljenim mestima a po odlukama nekih komisija i samog sportskog saveza imaju status klubova tj. dece i roditelja drugog reda". 
Predsednici dva džudo kluba ističu da je inicijativa apolitična. Naglašavaju da je problematika za koju traže razjašnjenje prisutna više od četiri godine u Pančevu, i ocenjuju da je sada postala nepodnošljiva jer ugrožava rast i razvoj klubova, a ponižava ljude koji rade, stvaraju i doprinose razvoju pančevačkog sporta. 
 
Oni zahtevaju hitan sastanak sa gradonačelnikom i drugim nadležnima o ovim problemima u roku od tri dana. 
 
"Takođe ističemo i obaveštavamo nadležne da ćemo, u slučaju ignorisanja i ne blagovremenog reagovanje, biti pinuđeni da se obratimo javnosti", navodi se u inicijativi i dodaje da će se u tom slučaju rešavanje problematike nastaviti zakonskim putem "na nekom višem nivou". 
 
Dodaju da postoji ogromno nezadovljstvo velikog broja članova Saveza, koje će, najavljuju artikulisati kroz vidove javnog zakonskog okupljanja. 
 
"Uvereni da će dosadašnji neprofesionalizam, lični animozitete, posebno interesi - biti potisnuti i da ćete učiniti neophodno da bi se ova problematika rešila u cilju daljeg rada i razvoja pančevačkog sporta tj. naše dece pozdravljamo vas i očekujemo hitnu reakciju", navodi se u inicijativi koju je Sportski savez Pančeva zaprimio 11. marta.
 
Ovakva hrabra inicijativa džudista u stvari je samo vrh ledenog brega nezadovoljstva raspodelom gradskog novca klubovima i sportistima Pančeva koja traje više godine. Džudisti iz Starčeva i Kačareva prve su laste sa inicijativom koja posle ignorisanja postaje javna, a da bi proleće i stiglo mogli bi da je potpišu i predsednici mnogih drugih nezadovoljnih klubova u Pančevu. 
 
 MarketingNajnovije vesti