ŽRK Pančevo Foto: ŽRK Pančevo
Sport

Pančevo ima nove rukometne heroine - rukometašice u ARKUS ligi!

Izvor: 
013info Sub, 14/05/2022 - 21:30Posle 10 godina Pančevo opet ima superligaša u ženskom rukometu.

U poslednjem kolu Super „B” lige u odlučujućoj utakmici ŽRK Pančevo savladalo je Kikindu na njenom terenu sa 27-26, poluvreme 15-15.

Pančevkama je bo neophodan bod za istorijski uspeh, jer su Kikinđanke pre ovog kola bile na prvom mestu sa bodom više od Pančevki i Srema, a u viši rang takmičenja mogu dve ekipe.

Rukometašice ŽRK Pančeva trijumfalno ulaze u ARKUS Super ligu, jer su posle pobede u Kikindi zauzele prvo mesto sa 31. bodom i skorom od 15 pobeda, jednim nerešenim rezultatom i 4 poraza. Druga je Kikinda sa 30, a treći Srem sa 29 bodova.

Pančevačka publika koja se sigurno uželela najboljeg ženskog rukometa u našem gradu zahvaljujući ovoj mladoj ekipi čiji je prosek 19 godina imaće tu priliku u novoj sezoni i to zahvaljujući : Milici Ilić, Anastasiji Grgovski, Jelisaveti Marković, Neveni Stanišković, Uni Todorovski, Vladislavi Rogolj, Teodori Stanojević, Ivi Grujić, Darinki Petronijević, Mariji Mitrić, Andrijani Janković, Uni Brkić, Anastasiji Jambrušić, Teodori Vranić i Katarini Kepčiji.

Ovu mladu ekipu na najbolji mogući način ukonponovali su trener Marko Krtsić i Svetlana Ničevski koja je i najzaslužnija za veliki uspeh, jer je najviše verovala da Pančevo može opet da ima superligaša, a znamo da je naš grad iznedrio brojne reprezentativke u ovom sportu i da zalužuje da se nađe u društvu najboljih. 

 

 
MarketingNajnovije vesti